Kredittvurderingsbyrå nedgraderer Italia, Portugal og Spania

Kredittvurderingsbyrå nedgraderer Italia, Portugal og Spania

Jeg leste det på e24, så dagbladet og alle andre aviser, det kommer som ingen overraskelse. Jeg skrev om dette for 15. Desember. (http://ektepenger.wordpress.com/2011/12/15/kommer-europa-til-a-printe-mer-penger-hmm-ja/)

Det handler om gjeld Spania og Italia må refinansiere, dette legger press på Europa og kjøpe opp mer av gjelda deres. Jeg regner med at renta på deres lån kommer nå til å gå opp ettersom markedet kommer til å se mer på gjelden til de landene. Europa kommer til å ende opp med å trykke enda mer penger, noe som er positivt for gull, sølv og råvarer. Akkurat som jeg skrev i Desember :)

Du må vite en ting som mange ikke skjønner, det er ikke pris på gull som går opp det er kronen, dollaren, euroen som går ned i verdi! Den kommer til å gå enda lengre ned siden alle trykker penger og det legger press på norske kronen også, så vi må også trykke. Det er mange av mine kolegaer som tror at boligpriser stopper opp i år, jeg tror faktisk på kraftigere vekst enn i fjor pga alle pengene som trykkes. Jeg er ganske sikker på at jeg får rett, men det kan hende at jeg tar feil...jeg ser det bare ikke :)

Jeg lurer veldig på hva sølv og gull ligger på i sommer etter at de har trykket alle pengene, kommer sentralbanken i USA til å komme ut og si at de er inne i markedet og kjøper gjelda til USA før sommern? Jeg vet at de er inne i gjør QE3 nå, men de har bare ikke sagt det enda. Lurer veldig på når det kommer ut.

Kommer vi til å se at de kutter vurderingen på gjelden til USA? Jeg tror at det skjer i år, kanskje august/november/kanskje før?

 

Link til dagbladet -  http://www.dagbladet.no/2012/02/14/nyheter/politikk/okonomi/20227788/