Spådom: Neste rentemøte!

Spådom: Neste rentemøte!

Hvordan vet man hva sentralbanken gjør før de gjør det? Vel jeg er en av de få i Norge som greide å spå at renta i Norge skulle ned på forrige rentemøte, så hvordan viste jeg dette? Det er ikke så vanskelig, jeg har skrevet om det før flere ganger. Det handler om trykking, trykking av penger og devaluering av vår kjære Norske Krone. Rett før rentemøtet så var Norske krona veldig hypet opp i nyhetene i USA, Europa, blogger, na24, e24 om at det er den beste valutaen å ha sine penger i, det som skjedde videre da er at norske kronen styrket seg veldig i forhold til Euroen og Dollaren og investorne flyktet til den. Dette er ingenting nytt, jeg skrev om dette i fjor etter at jeg var på en kaffe med en god venn av meg. Jeg har sett alt dette på forskudd og jeg spådde også hvordan sentralbanken kommer til å reagere, jeg hadde rett. De gjorde det eneste sentralbankene rundt om i verden kan...sette ned renta og devalurere vår norske krone slik at den holder seg stabilt i forhold til Euroen og Dollaren.

Jeg skrev om devaluering av norske kronen i fjor (3.august) -

3.August skrev jeg følgende: Link

" Jeg snakket med en venn i går da vi var ute og tok en øl i dette flotte været vi har nå i Norge. Vi snakket litt om hva som kommer til å skje med Norge vs USA og jeg trodde at mange investorer kommer til å flykte til Norge pga uro i markedet og dette kommer til å styrke den norske kronen.  Når jeg leser dette tror jeg at sentral banken kommer til å se at Krona er blitt så sterk at det går ut over eksport-industrien.

Hva kommer de til å gjøre da?

Vel da tror jeg at de kommer til å devaluere krona til å få opp industrien, dette er bare positivt for oss som investerer i Gull og Sølv."

Hvorfor gjør sentralbanken dette?

- De gjør det fordi de tror at høy norsk krone vil ramme vår industri veldig hardt!

- Høy norsk krone + høye lønninger vil gjøre det vanskelig for industrien å konkurrere med tyskland og andre land vi konkurrerer med.

Hva mener jeg om devalueringen?

Jeg mener at dette kun skader økonomien og får befolkningen til å låne enda mer penger istedenfor å spare! Tenk deg om renta i norge var på 10% i dag...hva hadde vært resultatet av dette? Jo stor del av befolkningen hadde satt penger i banken og latt de stå der, spart mer siden de hadde hatt en ganske bra avkasting på å holde pengene i banken, men i dag når renta er så lav som det er ser ingen vits i å spare og det de heller gjør er å kjøpe forbrukervarer og "investere" i eiendom. Du ser dette i rekordsalg i juletiden og at reklamebransjen går veldig bra nå, bedre enn noen gang før. Faktisk bedre enn før 2008!

Hva hadde jeg gjort?

- Hvis jeg kunne styre renta jeg hadde latt den gå kraftig opp for å stoppe opp bolig boblen og få folk til å spare penger igjen!

- Det vil skade eksport industrien? Nei ikke i det hele tatt, det vi kan gjøre er å sette opp renta og ta ned lønningen i eksportbransjen. Det hadde ikke spilt noen rolle fordi vår kjøpekraft hadde vært større av en styrke norsk krone. Lønn er ikke viktig, det er kjøpekraften som er viktig. Hvis 50 000kr var det samme som 1million dollar så hadde du ikke klaget på å tjene 50 000kr i året om du hadde samme kjøpekraften som tilsvarer 1mil dollar eller 1mil euro. Kjøpekraft er det viktigste! Hvem bryr seg om man tjener 20mil kroner om brød koster 18mil kr. Det som er bra med devaluering av kronen er at politikerne kan si at under deres styre har de økt lønninger i Norge...oj oj se så flinke de har vært. Men det er totalt uviktig når de trykker penger og tar vekk fra deg din kjøpekraft! Hvordan merker du at du mister kjøpekraft? Jo alt rundt deg går opp i pris. Bolig, båt, bil, mat, olje...se på bensinprisen jeg spådde det også!

Så til slutt...

Hva skjer med renta til neste rentemøte? Jo det er bare å se hvordan Euro og Dollaren beveger seg i forhold til Norske kronen, hvis vår krone styrker seg veldig mye vil de sette ned renta enda en gang og devaluere den.

Mitt spådom til neste rentemøte? 

Svar: Uendret rente! (kan hende at den settes ned igjen pga dollaren eller euroen!)