Finanskrisen og framtiden

Finanskrisen og framtiden For å tenke meg fram til hva vil skje videre i Europa har jeg sett på kollapsen i Argentina og hva som skjedde der i 2001. Jeg kjenner mennesker som var i Argentina i 2001 rett før kollapsen og min venn fortalte meg at det var veldig lett å se at kollapsen skjer når han var der, ingen stolte på politikerne og følte at politikerne var kjøpt og betalt av bankene."

Minner meg om hele verden med kanskje unntak av Norge, hvor de fleste er sauer.

Hva han fortalte meg:

* Ingen stoler på politikerne

* Menneskene mener at politiet beskytter bankene og politikerne.

* Kutt i pensjonsordninger, høyere skatter og høy inflasjon.

* Mer og mer uro og protester i gatene

* Politiet vil til slutt ha problemer med å fjerne menneskene fra gatene med bruk av makt, når dette skjer er vi nære kollapsen av Hellas, Spania osv...Hele systemet.

Kollapsen i Argentina fjernet nesten hele middel-klassen og økte fattigdommen til 57,5%.

Først hva er service sektor jobber?

Enkeltpersoner ansatt i denne sektoren produserer tjenester snarere enn produkter. Eksempler på tjenesteytende sektor jobber inkluderer rengjøring, psykoterapi, skattforberedelse, guidede turer, sykepleie og undervisning. Derimot kan personer ansatt  iindustri / industrien produserer varer som biler, klær og leker.

Så hva skjer framover?

Hellas

La oss se på økonomien i Hellas og hva den består av siden IMF hjelper Hellas med nye penger hele tiden uten at økonomien kommer seg på bena.  Hvorfor vokser ikke økonomien? Jeg skal fortelle deg hvorfor. Ifølge Wikipedia består deres økonomi 85% service sektor jobber og 12% industry og 2% jordbruk. Kødder du med meg? 85% service sektor jobber, hvordan i helvete skal et land ha økonomisk oppgang når de har kun 12% industri. Man kan snakke mye om korrupsjon, gjeld osv men du må være ganske hjerneskadet om du ikke skjønner at en så stor del av befolkningen driver med ingen verdiskapning men kun utfører tjenester til de som er produktive i landet. Altså for å si det sånn du har 85% av befolkningen som tilbyr tjenester til 14% av befolkningen. (source Wiki). Her kommer arbeidsledigheten til å bli utrolig høy, det her kommer til å gå ned i historie som en stor stor kollaps av standarden grekere er vant til å leve med!

Spådom: Vi kommer til å se flere og flere bail-outs til Hellas, de kommer aldri til å greie å betjene gjelden sin som er 159.1% av BNP.

Spania

La oss nå se på hva Spania produserer...ifølge Wiki jordbruk 2,3%, energi 11,7%, eiendom bygging 11,7%, service sektor jobber 66,6%. Seriøst hva driver folk med der nede? For det første bygde man flere boliger i Spania enn Frankrike, Italia og Tyskland bygde tilsammen før finanskrisen, det vil si at den enorme delen av arbeidsstyrken som bygget boliger vil være uten jobb. For det andre Spania har også enorm service-sektor i forhold til privat sektor/verdi skapning sektor. Det her lover ikke bra, Spania kommer ikke til å vokse i lang lang tid, her må nok IMF inn på banen og gi de enda mer lån så de kan beholde alle disse service sektor jobbene og øke skattene slik at privat sektor blir enda mindre. Det man holder på her er helt galskap! Har du lyst på bolig i Spania? Vel da er det bare å spare penger i form av Gull og Sølv, siden IMF og alle andre sentralbanker rundt om i verden kommer til å trykke mer og mer penger. Uansett hvordan du snur på det livsstandarden til Europa kommer til å gå laaaang langt ned, det kan skje med høy inflasjon eller kutt i offentlig, politikerne kommer til å velge the easy way out in the short turn som vil være mer pengetrykking. Ettersom banker i Tyskland, Frankrike osv har gitt mye lån til Spania kan de ikka la de gå konkurs..

Spådom: Spania har null sjans for å vokse med så enorm service sektor og 63.4% offentlig gjeld, her kommer økonomien til å krympte og IMF/ECB kommer på banen med mer pengetrykking. 

Frankrike

Ja da ser vi på tall fra 2009 fra Frankrike, jordbruk 2,1%, industri 19%, service sektor 78,9%. Woho endelig noen som faktisk lager noe, industri på 19%. Det var jo gode nyheter, nå kan vi puste lettet ut..eller kan vi? Vi ser på gjeld som Frankrike har 83.5% ojda, og dette er fra 2009 uten alle bailout pakkene som de delte ut til bank-sektoren? uffda...dette kan ikke være bra tall å være stolte over.  Jeg regner med at du skjønner at man ikke kan ha en service sektor som er 4 ganger større enn industrien i landet. Her må man kutte i offentlig for harde livet og minske skattene slik at økonomien kan vokse igjen. Jeg kan love deg at mange franskemenn som jobber i privat sektor føler at staten er som en stor sugerør. Her kommer politikerne til å øke skattene, mark my words! Det er selvsagt feil ting å gjøre men det kommer. Hvis du lurer på hvorfor krisen i Europa ennå ikke er over når de nettop trykket opp enorme summer med penger for i Mars måned? Vel sjekk ut bildet under.  Se på April måneden...34,4 mrd euro + 44,5mrd euro + 22,7 = 101,6mrd euro x 7,5 = 762mrd kroner. Her blir det mye pengetrykking i April måned ja...

Tyskland

Jordbruk 2,4%, Industri 29,7%, services sektor 67,8%, her er det mye bedre men fortsatt litt stor offentlig/service sektor her blir det kutting framover det er litt gamle tall fra 2005. Så jeg regner med at service yrker har det blitt enda mer av siden staten gikk inn og prøver å vokse ved å ha større offentlig stat. Dette vil selvsagt ikke fungere. Tyskland vil overleve da, så lenge de slutter å låne penger til alle andre tullinger. Kutte litt i offentlig så vil økonomien være bra og vokse videre.

Gjeld? 78.8% så Tyskland er ikke ille men er ikke perfekt heller. De ligger mye beder ann enn Hellas, Spania, Frankrike og Italia.

England

Ja hva med England? Jeg synes at hver gang jeg sjekker e24 eller DN.no så leser jeg at de holder renta lav eller så kjører de ny stimulans pakke. Hvorfor gjør de det? Tja...vi sjekker Wiki igjen. "Service industries, particularly banking, insurance, and business services, account by far for the largest proportion of GDP and employ around 80% of the working population." Jeg kan seriøst ikke tro det!! 80%, se på den her bobla du. Når den sprekker så vil du se utrolig høy arbeidledighet, nei dette vil føre til enorm uro i England. Det her var helt utrolig, dette forventet jeg virkelig ikke da jeg sjekket Wikipedia.  26% er industri, så det er ikke så ille men fortsatt med en så enorm service sektor lover ikke dette godt. Her blir det pengetrykking til total kollaps, glem det med å kutte jobber i offentlig, pensjons ordninger osv, ingen politiker vil kutte i det her! Hvis de begynner å røre noen sosiale goder vil du se folk i gatene...snart vil du se de også, jeg regner med innen 2år. Kan du tenke deg skyhøy inflasjon + kutt i sosiale goder...ja det blir mye bygg brenning i England når folket finner ut av det her!

Gjeld av BNP?  Her kan du lese artikkelen som Økonomisknytt skrev om Gjeldsbomben til Storbritania!

Spådom: Pengetrykking så lang øye ser, hadde jeg bodd i England og hatt sparepenger/pensjons ordning eller noe som helst av penger hadde jeg kjøpt gull og sølv for alt!

Japan

Jordbruk: 4%, industri: 28%, services sektor jobber: 68% ja og Japan er vel ikke kun 2 ganger så stor service sektor som indistrien, dette var jo veldig bra. Men hva er gjelden på? 229.77% av BNP! Dette er helt utrolig, Japan blir nok det neste landet som sprekker. De trykker penger for harde livet og de kommer til å fortsette med det. Det er selvsagt feil ting å gjøre men disse økonomer er totale idioter og de råder landet å gjøre dette hele tiden.

Spådom: Japan trykker fra før veldig mye penger, bare sjekk e24 hver 2 måned så vil du lese at de trykker penger eller klager på at deres valuta er for sterk og at de må gjøre noe. 

USA! - the big elephant in the room

Min gode venn fra økonomisknytt.no skrev om gjelden til USA, gjelden til USA er 500% av BNP! Altså glem Japan, Frankrike, England, Spania osv....USA, USA er viktig! Hvorfor? Vel fordi US dollaren er verdens reserve valuta! Hva vil det si? Vel det betyr at alt er priset i dollar, for eksempel 1 dollar = 5 norske kroner i dag. Så la oss si at dollaren går ned i verdi 50%, da vil det fortsatt være 1dollar = 5kr fordi norske krona vil følge dollaren ned. Sentralbanken i Norge og resten av verden følger på verdien av Euroen og Dollaren og følger med den, så hvis dollaren blir mindre verdt så vil sentralbanken vår komme inn på banen og gjøre vår norske krone mindre verdt.

Hva betyr dette for deg?

Det betyr at sentralbanken i Norge raner deg hver gang de gjør norske krona mindre verdt! Hvordan da? Vel har du merket de høye matprisene særlig siden 2008 da melk kostet 5-6kr literen som koster nå 15-16kr literen...Bensin er på 16kr, eiendom har blitt MYE dyrere. Vel det er det jeg snakker om, når sentralbanken gjør vår norske krone mindre verdt så betyr det at prisen på alt går opp, alt som har ekte verdi i verden. Hvis du tror olje prisene kommer til å gå ned så tar du kraftig feil, de vil doble seg de neste årene i norske kroner og dollaren, alle vil skylde på Iran eller et eller annet i midtøsten men det har ingenting med saken å gjøre. Siden USA, Europa, England og Japan er gjeldet opp til pipa og istedenfor å kutte ned sin gjeld så prøver de å øke trykke vekk gjelden som de har, dette kommer ikke til å fungere men du kommer til å høre økonomi eksperter si at dette er løsninger. Det betyr at løsningen er å ta kjøpekraft vekk fra deg og gi det til bankene som har gjort dumme investeringer i så mange år.

Farmann forklarer hvordan dette fungerer og jeg annbefaller å se alle hans videor, særlig de om gull og hvordan systemet fungerer.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lmzLJX91JSY]

Hva kan du gjøre for å beskytte din kjøpekraft/penger/verdi?

Hvis du har sparepenger på konto eller penger som du sparer gå og kjøp deg gullmynter eller sølvmynter. Du kan gjøre det feks her!

Hvis du ser på gull og sølv prisene nå og synes dette er dyrt, glem det. Det er billig! Hvordan kan jeg si noe slikt og hvor høyt kan gull og sølv gå? Gull og sølv går ikk opp i verdi det er din kjøpekraft som går ned i verdi pga pengetrykking av sentralbanken. Jo legre Europa og USA trykker penger jo høyere vil gull og sølv gå eller sagt på en annen måte jo lengre ned vil din kjøpekraft gå!

Hvorfor mener jeg at man skal kjøpe gull og sølv?

Det er ikke bare gull og sølv men det er enkelt å oppbevare, hvis du kan kjøpe masse olje som du kan ha i din garasje eller et annet sted så gjør gjerne det! Gull og sølv har vært penger gjennom 5000år og en vakker dag kommer de til å bli penger igjen.

Jeg håper jeg har forklart dette så enkelt som at alle du kjenner kan skjønne hvor vi er og hva som er på vei!

Denne grafen viser hvor mye Gull og Sølv har økt siden finanskrisen som startet i 2008! Igjen de har ikke økt men du er blitt ranet for så mye av din kjøpekraft!

Hvordan jeg tror alt dette ender?

Jeg tror at vi kommer til å se denne krisen i lang tid, sentralbankene kommer til å fortsette å trykke penger og alle kommer til å devaluere valutaene, alt fra dollaren, euroen, norske, svenske kroner alt sammen kommer til å gå ned i forhold til gull. Prisene på boliger vil fortsette opp i Norge men ikke i de landene som er gjeldet opp til pipa.

Til slutt vil vi oppleve hyperinflasjon rundt om i verden der mennesker blir redde for å ha penger i banken og de kommer til å løpe ut og kjøpe gull/sølv og andre råvarer for alle penger som de har. Dette er vi MANGE mange år unna, kanskje 10år. Men om 10år når kriser er så ille og alle er klare over det vil det være en G20 møte med de sterkeste landene i hele verden der de setter seg ned og finner opp en ny system som vi kommer til å ha. Dollaren vil miste sin reserve currency og politikere vil heller danne et system som baserer seg på gull, dollar, euro og mange andre valutaer også kommer de til å innføre lover og regler om at ingen land kan ha høyere gjeld enn 50% av BNP eller noe slikt. Dette kommer alle til å følge i kanskje 10-20år men så går vi vekk fra det også opplever vi det samme som vi har i dag men om 70år. History repeats itself, det er trist å se hvor mange ganger dette har gjentatt seg i verdens historie der valuta som ikke er bundet til gull og sølv kollapser, det som er annerledes nå er at hele VERDEN er på en slik standard.

Beklager at artikkelen ble lang men dette er alle mine tanker på et sted, jeg håper flest mulig leser dette og viser til sine venner og familie.

Til slutt kan dere se denne videon av Farmann

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=c8ngWJo3U4Y]