Rett igjen...

Rett igjen..

Nå har noen av mine facebook followers kalt meg Wikipedia for økonomi ettersom jeg har rett gang på gang...men jeg skal ikke være så arrogant og kalle meg selv det. Det er bare basic økonomi og jeg har satt meg litt inn i tall og hvordan Austrian School of Economics hadde løst krisen i Europa. Nå er fokuset tilbake til Spania akkurat slik jeg skrev om det 19.April 2012.

Spania

La oss nå se på hva Spania produserer…ifølge Wiki jordbruk 2,3%, energi 11,7%, eiendom bygging 11,7%, service sektor jobber 66,6%. Seriøst hva driver folk med der nede? For det første bygde man flere boliger i Spania enn Frankrike, Italia og Tyskland bygde tilsammen før finanskrisen, det vil si at den enorme delen av arbeidsstyrken som bygget boliger vil være uten jobb. For det andre Spania har også enorm service-sektor i forhold til privat sektor/verdi skapning sektor. Det her lover ikke bra, Spania kommer ikke til å vokse i lang lang tid, her må nok IMF inn på banen og gi de enda mer lån så de kan beholde alle disse service sektor jobbene og øke skattene slik at privat sektor blir enda mindre. Det man holder på her er helt galskap! Har du lyst på bolig i Spania? Vel da er det bare å spare penger i form av Gull og Sølv, siden IMF og alle andre sentralbanker rundt om i verden kommer til å trykke mer og mer penger. Uansett hvordan du snur på det livsstandarden til Europa kommer til å gå laaaang langt ned, det kan skje med høy inflasjon eller kutt i offentlig, politikerne kommer til å velge the easy way out in the short turn som vil være mer pengetrykking. Ettersom banker i Tyskland, Frankrike osv har gitt mye lån til Spania kan de ikka la de gå konkurs..

Spådom: Spania har null sjans for å vokse med så enorm service sektor og 63.4% offentlig gjeld, her kommer økonomien til å krympte og IMF/ECB kommer på banen med mer pengetrykking. 

 

I dag kan du lese om at Spania er i sitt værste krise 

Men det han her politikern ikke skjønner er at krisen ikke har startet en gang, vi er forstsatt på starten av kampen der alle fotball spillere venter på at dommeren skal blåse av fløyten. Arbeidsledigheten er veldig høy og vi har ikke startet med kampen engang, da er det bare å finne fram ølet og pizzaen og følge med, det her blir morsomt å se hvordan disse idioter av politikere løper rundt og skriker mens de ikke skjønner noen ting av det som skjer, kommer eller hvor de er per i dag.

Hva som kommer...(fra 19.April 2012)

Ettersom banker i Tyskland, Frankrike osv har gitt mye lån til Spania kan de ikka la de gå konkurs..

Spådom: Spania har null sjans for å vokse med så enorm service sektor og 63.4% offentlig gjeld, her kommer økonomien til å krympte og IMF/ECB kommer på banen med mer pengetrykking. 

Så det er bare sitte og se på showet, det kommer Global QE3 veldig snart. Alle kommer til å trykke penger, fra Europa, Kina, England og USA!

Det er bare å se på meltdown av vår kjære "kapitalistiske/sosialistiske/fascistiske som vi har i dag.

Enjoy the ride!