Liten fortelling om bankene..

Liten fortelling om bankene.. God helg alle sammen,

Nå satt jeg og leste Innleget til theboombust om DNB og at Hellas går konkurs er det et stort problem for DNB.

Det boom minnet meg om er shipping!Jeg har en kunde innen shipping industrien. Det jeg fikk høre fra en person innen shipping er at det er slakt i markedet og det er vanskelig å tjene penger, det viste jeg fra før.

Det han også sa var at en ting bankene gjør i dag i shipping industrien er å gå etter deg og kreve shipet ditt om du har nedbetalt 50-70% av lånet tilbake. Men om du har kun nedbetalt 5-10% så prøver ikke banken å ta shipet ditt fordi da er det ingenting å tjene på det.

Så tenk deg det du, først er du flink og nedbetaler lånet ditt og de som er flinke blir tatt fordi banken ser på større muligheter å tjene enda mer penger, de får lånet sitt betalt tilbake også tar de shipet ditt som de kan selge og tjene enda mer. Utrolig ikke sant? For å forklare litt mer det her er enorme ship vi snakker om, de frakter varer fra land til land.

Det personen sa til meg etterpå er at hans venner som er innen samme bransje angrer på at de nedbetale lånet sitt også kom banken etter de. Han annbefalte da til sin venn (person jeg kjenner) å ikke gjøre samme feilen som han, altså ikke være flink til å nedbetale lånet sitt men heller betale svært lite og investere kapitalen i noe annet.

Konsekvenser Hva er konsekvensene av å gjøre det banken gjorde her? Vel det er at bankene vil slite med penger i framtiden, siden ordet om hva bankene holder på med sprer seg ganske fort vil flere og flere betale minst mulig på lånene sine. Siden boombust skriver om at DNB er innen shipping industrien tenkt deg da hva som kommer til å skje om de gjør slikt som den andre banken gjorde. (jeg vet ikke hvilke bank det var!)

Når bankene gjør slike ting vil flere og flere slite med likviditet. Jeg håper virkelig for banken sin skyld at de ikke gjør slike dumme ting som banken jeg ble fortalt om men jeg mistenker at flere og flere banker vil gjøre slike desperate handlinger når de ser at kapitalen manglet.

Som alltid takk for et bra innlegg boom, jeg annbefaller alle mine lesere å lese bloggen til theboombust.