Japan...you are next!

Japan...you are next!

Jeg sitter her og leser boken til Jim Rogers som heter "Hot Commodities : How Anyone Can Invest Profitably in the World's Best Market". Jeg har ikke fått lest hele boken men jeg drar på ferie på Søndag så regner med at jeg kommer til å lese en del bøker mens jeg er på ferien. Jeg kommer nok til å blogge når jeg er der nede. :)

Jeg har skrevet litt om Japan før men ikke så mye, for å ta en kort oppsumering Japan har enorm mye gjeld og et stort problem med befolkningsvekst. De har faktisk ikke vekst men nedgang. Den unge generasjonen ønsker ikke å jobbe 12-14timer hver dag slik som deres eldre generasjon gjorde. Det er kanskje fordi de unge ikke ser vitsen med å jobbe når sentralbanken bare trykker vekk alt de tjener, eller så har de kanskje for godt og ikke vil kaste bort livet sitt på jobbing?

Japan har ikke akkurat mange ting gående for seg...eldrebølgen, liten befolkningsvekst, unge som ikke vil jobbe like mye som deres foreldre og på toppen av det hele så er Japan veldig avhengig av Kina, de eskporterer mye til Kina! Så hva skjer nå, som Kina kommer til å bremse opp og kanskje ikke vokse før problemene i økonomiene er ryddet opp? Kina kommer til å ha en hardlanding og de kommer til å prøve å trykke opp enda mer penger for å få fart på økonomien. Jeg tror ikke at det kommer til å hjelpe, jeg tror heller at inflasjonen vil bli enda høyere og du vil få uro i landet. Kommunisme har aldri fungert og kommer aldri til å gjøre det.

Det som fikk meg til å tenke på Japan er følgende i boken til Jim Rogers:

Du kommer til å høre mer problemer at Japan sliter fram mot vinteren ettersom det er problemer i Kina og deres vekst faller, dette vil føre til at de fleste råvarer faller i pris. ja...gull og sølv også. Eneste som kommer til å få gull og sølv til å gå opp er nyheter om mer pengetrykking! Det er en ting som er sikkert og det er at de kommer til å trykke mer penger i hele verden!