Ferie!

Ferie! Grunnen til at jeg har skrevet lite de siste par ukene er fordi jeg har vært på ferie. Men det har vært produktiv ferie der jeg har lest boka til Jim Rogers hot commodities og den er veldig bra. Jim Rogers kan veldig mye historie og hans tanker angående gull og dollar kollapsen er interessant lesing. Feks sier han at hver gang det er problemer i USA kommer det masse krakknisser ut og sier kollaps av dollaren. Gull går opp og ingen tviler på at de tar feil...dollaren kan kollapse men om det skjer nå eller om 40år er vanskelig å vite. Han har hørt det alt før, gull går opp mot 850$ og alle krakknissene kommer ut og sier dollaren er ferdig! Det samme skjedde før, men han er ikke sikker. Gull ifølge han er en hedge mot kollaps av finansystemet og at man kan eie 3-5% gull og resten i andre råvarer. Feks Sukker som gikk opp 65 ganger fra gangen han anbefalte det til folk å kjøpe. Alt handler om supply and demand!!!

Jeg anbefaler alle å lese bøkene hans før dere investerer penger i råvarer! Særlig den boken som jeg leste nå, Jim Rogers er svært suksessfull investor som har tjent seg rik på å investere penger. Jeg vil heller lære fra han enn masse krakknisser på YouTube eller hvor du nå finner de!

Og ja Jim Rogers er veldig bull på Sølv, olje osv. Han kjøper også gull men han ser på hva skjer med verden om USA kjører QE3 eller angriper Iran kjøper han gull fordi de må trykke mer penger!

Han sier også at vi er i bull market fram til 2014-2021! Du vil merke når vi er nære toppen fordi du vil høre masse folk som begynner å investere i råvarer. Slutter på skolen for å gjøre det osv, gjennom historien har alle bull market i råvarer endt med at alle hiver seg på bølgen! Det er litt sånn som bolig er i Norge! Man merker veldig godt at det er boligboble i Norge siden folk snakker om det sååå ofte mens her på dere stedet mitt snakker ingen om det! Det er et ikke eksisterende tema :)

God ferie alle sammen jeg skal skrive et anmeldelse av bøken hans om et par dager der jeg tar med utdrag og legger ut alt jeg har markert! Og ja...det er ganske mye :)