Bursdag og Marc Faber!

Bursdag og Marc Faber!

Jeg våknet opp ganske tidlig i dag med facebook gratulasjoner for min bursdag kommer inn hele tiden! Det hadde vært en fin måte å våkne opp hvis jeg satte pris på å få bursdags hilsen på face, jeg finner det veldig upersonlig men det er slik verden har blitt i dag og det er vel bare å akseptere det. Men jeg skal ikke være negativ det er jo min bursdag så i kveld blir det øl drikking med masse venner mens jeg er på ferie! Det er det livet handler om, kose deg med familie og gode venner, høre på vitser, tulle med hverandre og være sosiale! Jeg liker faktisk mer å være med middelklassen enn eliten, det føles mer ekte! De som har 9-17 jobb kan koble av etter jobben og være med venner mens eliten eller de som har egen firma alltid tenker på jobb! Temaet dukker stadig opp og mye handler om jobb, Mail kommer på mobilen også kan humoren endre seg hos de som har eget firma, eller så må de spise fort så de kan dra tilbake til jobb. Det er ikke lett å ha eget bedrift derfor tror jeg at de fleste som har firma elsker det de driver med eller så elsker de penger! Man må nesten gjøre det, man må elske det for å greie å prioritere jobb foran godt selskap, venner og familie. Det hadde ikke overrasket meg om det kom ut statistikk at de som har eget selskap skiller seg oftere enn de som ikke har det! Kjærlighet og godt familie liv er noe man må jobbe med hele tiden for at det skal være bra, uansett om man elsker hverandre så må man passe på å gi hverandre oppmerksomhet eller så drar de fra deg...og hva har du da? Masse penger, stort selskap men ingen venner eller noen som elsker deg. Alt i livet handler om å ha en balanse, jobb, familie, venner og hobby! Det er ikke alltid lett å balansere men det er noe man må jobbe med!

Venner Jeg har en venn som elsker å jobbe, han jobber mer enn meg og tar aldri ferie! Vi er begge to veldig glade i jobbene våre men jeg synes at han overdriver av å til, han skal alltid bygge firma og hans drøm er å bygge et internasjonalt firma som konkurrerer med de beste i verden. Jeg tror også at han får det til hvis hans helse holder seg! Han tuller alltid med meg fordi jeg drar på ferie relativt ofte, jeg liker å bruke penger på det enn noe annet. Det som jeg synes er bra med å dra på ferie er at jeg ikke har noe annet å tenke på enn å slappe av og reflektere over livet, noe jeg synes er veldig viktig å gjøre. Det gjør jeg veldig mye når jeg er på sommerferie! Det har dere kanskje merket siden jeg ikke skriver så mye om økonomi lenger? Slapp av, jeg kommer til økonomi delen!

Tenk deg at du har jobbet hard i 30år av ditt liv og bygget et enorm selskap som holder til i flere land, du her familie og skal nå slappe av i en alder av 60år! Mens du har jobbet sene kvelder for å bygge selskapet har du ikke hatt tid til dine barn og nå som du vil slappe av og være med de finner du ut av at de egentlig ikke liker deg så veldig godt og sier til deg...du er 30år sent ute. Din kone har forlatt deg fordi hun var sjalu på jobben eller mistenkte at du var utro fordi du jobbet sent på kvelden med sekretæren og mange andre! Når du kommer hjem er du alerede helt utslitt og har ikke energi til å holde rund hun engang! Nå er du helt alene, venner har du ikke siden du jobbet hele tiden og de vennene du har er alle innen bransjen din eller kollegaer ikke venner! Så du har enormt selskap og kanskje 20år igjen å leve!! Du kjeder deg som faen siden du har ingen men masse penger, du får deg nye venner men alle er ute etter dine penger...du vet det er fake alt sammen, du er ingen idiot...så livet er på en måte over...du kan kose deg med dine penger men om du har ingen er det ikke noen å dele alt dette med!

Jeg vet ikke hvorfor jeg skriver om dette på min bursdag men det er bare noe jeg tenkte på når jeg våknet! Jeg har et godt balansert liv og er fornøyd med livet generelt! Jeg kommer til å forandre på noen ting når jeg er tilbake i Norge men det er småting.

Jeg håper alle prøver å balansere livet sitt så godt som mulig slik at du er lykkelig! Alle vi er forskjellige men vi er sosiale dyr...vi trenger venner, familie og kjærlighet.

Økonomi

Det er mye frykt i økonomi verden, de som blogger, nyheter, YouTube, osv! Kollapsen kommer, euroen krasjer! Bla bla bla!!! Who gives a shit? Hva skjer om euroen kollapser? Ikke en dritt annet enn at alle land går tilbake til sitt tidligere valuta! Oooo big deal! Hva skjer om dollaren kollapser? Bankene går konkurs? De som har levd over evne må justere sitt liv, masse mennesker mister sine penger! Men hvem bryr seg om det også? Hvis du er ung kan du alltid bygge deg opp igjen, jeg har hørt at det er sunt å gå konkurs før du er 30år for da lærer du deg en lekse og du her tid til å bygge deg opp! Jeg personlig bryr meg ikke, for meg er det bare en mulighet å tjene penger slik at jeg kan kose meg mer i livet! Thats it! Gå rund og fortelle venner om økonomi osv, big waste of time! Du får aldri gullstandaren tilbake ikke i vår livstid, folk gir faen i økonomi det er umulig å få ting i det tjukke hodet deres! De elsker staten, så hva er vitsen å kunne økonomi? Det er ingen vits enn å tjene penger :) Lag mat hjemme, drikk kaffe hjemme, ikke bruk MasterCard og spar i gull, sølv eller andre ting, ikke i valuta.

Enjoy life because before you know it you are 6-feet under!

For å ikke skrive så mye mer, her er intervju med Marc Faber!

http://www.youtube.com/watch?v=EVTaQaM-tOs&feature=youtube_gdata_player

Etter video se hva Jim Rogers skrev i sin bok...

Så når Kina går dårlig vil du se råvarer gå kraftig ned, ja sikker gull og sølv også...da kan du vente inntil de har kommet ned før du kjøper! Alle kjenner til: Buy low, sell high!