Politikere fortsetter å ødelegge den norske økonomien!

Politikere fortsetter å ødelegge den norske økonomien!

Artikkelen starer med følgende: (link)

"STATSMINISTERENS KONTOR (NA24): Statsminister Jens Stoltenberg, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell og nærings- og handelsminister Trond Giske troppet sammen med Industri Energi, LO og Norsk Industri tirsdag opp på Statsministerens kontor i Glacisgata."

Her lukrer jeg noe rart på første linje med en gang, miljøvernminister....oh nå ikke disse folka tenker jeg. Her blir det mye "morsomt" å lese...

Videre skriver de:

"Grunnen var at de skulle «presentere en sak som er viktig for industrien».

Tiltaket de kom med er CO2-kompensasjonsordning for industrien, noe som vil si at staten vil subsidiere deler av kostnadene knyttet til industriens forurensing.

Det vil koste om lag en halv milliard kroner, men kan variere, ifølge Trond Giske."

JA jeg tenkte meg det...her kom det mye dumt å lese.

Hvor betyr dette?

Det norske politikere gjør er å være først på ballen for å minimere CO2 utslipp. Huskere dere når de annbefalte alle og kjøpe diesel biler fordi det skulle være såååå miljøvennlig? Det var nesten i vg og dagbladet daglig..."Så mye sparer du på å kjøpe diesel motor", bla bla bla...typisk vg og db. Veldig mange hørte etter og gikk og kjøpte seg diesel bil. De tenker why not, bra for miljøet og billigere. Fantastisk løsning!

Hva skjer da 2år senere eller mindre? Jo de finner ut av at forskningen var feil og faktisk diesel biler er værre enn bensin biler! haha, man må bare le av de. Ikke vits å bli sur, eller kanskje jo om du kjøpte en diesel bil.

"Regjeringen har som kjent tidligere oppfordret folk til å kjøpe dieselbiler fordi de trodde de var mindre forurensede enn bensinbiler. Men så viste det seg at dieselbiler slett ikke var så gunstig for miljøet likevel og avgiftene gikk opp igjen. Nå blir det altså forbudt under visse omstendigheter."

Det her er typisk politikk. De aner ikke hva de holder på med, samme som med CO2 utslipp i understrien innfører de masse regler og mange må entet legge ned eller flytte til utlandet. Nå som de finner ut av at indtustrien flytter ut så velger de å møtes og finne ut av hva de skal gjøre. Hva finner de ut av? Jo bruk MER penger. Først dreper de industrien også kaster de skattepengene våre på industrien, de pengene de bruker da går til de som har best connections til politikerne, det er vanligvis firmaer som er elendige på produksjon fra før av.

Hva mer dumt kommer det ut av idiotiske politiske tiltak?

"- Vi organiserer mange hundre arbeidstakere i kraftforedlende industri. Våre medlemmer på Sør-Norge Aluminium AS står nå i fare for å bli permittert eller oppsagt fordi milliardkontrakter kan gå til utlandet på grunn av urimelige CO2 kostnader for norske virksomheter, sier Arnfinn Korsmo 1. nestleder i YS-forbundet Negotia."

"- For tiden pågår forhandlinger om kontrakter i størrelsesorden flere milliarder kroner ved Sør-Norge Aluminium, som vil sikre videre drift. Dette er en viktig hjørnesteinsbedrift og en stor kraftforedlende virksomhet som produserer aluminium. Produksjonen skjer med vannkraft som er noe av det reneste vi kan bruke. Klimaregler har imidlertid påført virksomheten store CO2-kostnader som gjør at bedriften taper konkurranseevne. Dette er nå blitt så alvorlig at virksomheten er i ferd med å måtte stenge ned, sier Korsmo."

Hva synes jeg om CO2 og miljø?

Vel jeg har for et par år siden laget miljøprogrammer for industrien, Telenor, Choice, Hydro, Statoil, de fleste største selskapene i Norge. Jeg hadde da direkte kontakt med noe av de beste forskere inne feltet i Norge. Det var kanskje noe av mest irriterende prosjektene å jobbe på siden alle forskere kan ikke si noe 100%. Mitt oppdrag er å gjøre programmet så interessant å lærerikt som mulig men for å gjøre det trenger jeg rent fakta og mest riktig informasjon som jeg kan få tak i. Etter å ha vært i veldig mange møter og snakket med forskere var det umulig å få de til å si noe de kan stå bak 100%, alt vi endte opp med å lage ble skrevet om til å være slikt:

"Klima forandringer vil sørge for det blir 2-3grader varmere i Norge over 10år" var kanskje noe jeg skrev, men så fikk jeg tilbake fra forskere teksten slik: "Klima forandringer kan endre klimaet i Norge med 2-3grader men på en annen side kand et også bli kaldere, en ting er sikkert er at klima forandrer seg, det er fortsatt helt uvist hvordan det vil påvirke været". Det jeg skriver er ikke akkurat slik det skjedde men det var ihvertfall slik det var, alt ble endret til "kanskje, store muligheter for, kan hende, osv".. Noe jeg fant utrolig irriterende. Det var som om de ikke viste noe som helst. Tenk deg om du fikk et prosjekt og skal prise hva prosjektet koster så sier du det kan koste fra 100 000kr til 10mil :P haha. Hvem kunde hadde gitt deg prosjektet da? Vel jeg fant hele situasjonen helt idiotisk og etter det har jeg ikke trodd på klima endringer kommer fra mennesker i det hele tatt! Det som er morsomt å spørre disse forksere er å forklare istiden på jordkloden når det nesten ikke bodde noen mennesker på jorda? Forklar også den kalde klimaet i Europa på 70tallet som drepte utrolig mange mennesker? Nei de kan det ikke fordi min mening er at det de driver med er bare tull. Hvis klima endrer seg så er det pga stråler fra Sola blir sterkere eller svakere. Det er min mening, men det her skal ikke handle om klima jeg skulle bare skrive om hvordan politikere ødelegger økonomien.

Hva synes dere?

Nå må jeg bare legge til den Erik skrev som kommentar, det var så bra! Takk Erik!

Som Reagan sa:

“If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.”