Hva QE kommer til å gjøre med økonomien\rentekutt i Norge?

Hva QE kommer til å gjøre med økonomien\rentekutt i Norge?

Nå har jeg tenkt litt på hva den nye QE som jeg spådde 27.Mai.2012 at den kommer i år, se min samtale med TheBoomBust på Facebook:

Vi må selvsagt mobbe Olav Chen, dumt at jeg ikke sendte han mail. Men for å være ærlig jeg vil ikke ut på øl med Olav Chen, fyren kan jo ingenting. Han går vel snart ut i media og sier den her nye QE kommer til å gjøre alt bedre. Han tar feil på det også!

Jeg skrev også om global QE her: link

Hva er annerledes?

Vel det som er nytt er at de kommer til å trykke penger for alltid, Helikopter Ben Bernanke gikk ut og sa at de kommer til å trykke 40mrd dollar hver eneste måned.  Det er ca 228mrd kroner hver eneste måned. Hva skal de bruke de nye 40mrd dollarne til? De skal kjøpe "mortage-backed-securities". Dette betyr er at de skal presse rentene for boliglån enda lavere ned. Altså hva er det FED prøver å gjøre? De prøver å blåse liv i boligboblen som sprakk i finanskrisen. Det er altså løsningen deres på å fikse dagens krise, blåse enda en boble i samme boblen som sprakk sist. haha, jeg greier faktisk ikke å le. Det er tragisk!

Hvorfor gjør de dette? 

De gjør det fordi bankene i USA er konkurs, boligprisene har kollapset i USA og om bankene selger boligene de har på sin balance sheet hadde det vært helt rødt i deres tall. Så løsningen her er altså å presse ned rentene slik at folk flest ikke selger boligen sin og de betaler ned gjelden til bankene. Kommer det her til å fungere? Nei ikke faen, fungerte QE1 og QE2? Hadde QE1 fungert og QE hadde vi ikke hatt  åpen QE nå!

Hva er det neste the FED gjør? 

Her skal du få en spådom som jeg er helt sikker på kommer til å skje. Det er faktisk det dummeste jeg greier å tenke meg fram til de kan gjøre, siden det er helt idiotisk kommer de til å gjøre det! Så gale er de sentralbankene. Først kommer de til å prøve 40mrd dollar per måned, så om et par måneder går de ut og sier vi må kjøpe for 60, så 70, så 80mrd. Ingenting av det kommer til å hjelpe i det lange løpet, kun i kort tid slik som tidligere QE1 og 2.

Men jeg drar det enda lengre, hva gjør de etter alt dette? Jeg tror at sentralbankene kommer til å gå inn i markedet og faktisk kjøpe opp de boligene som ligger på bankene sine balance sheet. Altså jeg tror at staten kommer til å eie boliger! Snakk om idiotisk ting å gjøre? Ja det er veldig dumt men det kan hende at jeg tar feil men jeg tror ikke det. Sentralbankene kommer til å gjøre alt i sin makt for å holde dette systemet i gang. Inflasjonen på dette tidspunktet kommer til å ta fart og evt kommer USA. Neste år er det fult mulig at vi har inflasjon på 10%.

Artikkel: link 

Neste spådom:

Begynner å bli kjedelig å spå alt riktig hele tiden men siden jeg kjeder meg kommer jeg til å spå når the FED kommer til å øke fra nåværende 40mrd til 60-70mrd, jeg tror at de gjør det allerede neste år!

Neste spådom i Norge: 

Jeg skal holde dette kort, jeg tror på rentekutt nå i vinter når sentralbanken i Norge har møte.  Jeg har skrevet om kutt i renta for lenge siden, jeg er kanskje den eneste som har gjort det for så lenge siden! Men her kan dere lese de spådommene: Link

31.Oktober - er det rentebeslutning og der tror jeg at sentralbanken kommer ut og gir beskjed at de er bekymret for sterk norsk krone men at de venter med å gjøre noe. Men det kan godt hende at de kutter renta litt, vi får se hvordan norske krona oppfører seg fram mot rentemøtet. Blir den for sterk så kutter de renta! De kan evt starte med å kutte renta her 0,25% også litt mer 14.Desember slik at kutter til sammen 0,5% til 1%. (kanskje 0,75%) (Jeg skal oppdatere bloggen ettersom tiden går fram mot rentemøtet)

14. Desember - Her tror jeg helt klart at de kutter renta opp mot 0,5% men med tiden vil renta kuttes enda mer! i 2013 vil det komme enda et rentekutt på minst 1%! Det avhenger av hvor mye penger Europa, USA, Japan, England osv trykker. Jo mer de trykker jo mer må Norge sette ned renta. Til slutt vil renta i Norge være 0% og da må de bare trykke penger selv eller sette et gulv under norske krona slik som Sveits har gjort mot Francen. Dette kommer men vi er fortsatt ca 2-3år unna rente på 0% eller gulv under norsk krone.

Til slutt lagde jeg en FAKE artikkel på tull, det blir veldig morsomt om det her faktisk stemmer nå til 31.Oktober:

Følg Ektepenger på Facebook:

Like bloggen på Facebook