Utdanning i økonomi? Så synd..

Utdanning i økonomi? Så synd..

Til alle dere som gikk på høyskole/universitet og fikk en utdanning i økonomi, kan du like godt kaste det i papirkurven. Økonomisk teori er ubrukelig. Dette gjelder "alt" av økonomisk teori og relaterte bøker.

Hvorfor?

Fordi så lenge vi har en Federal Reserve/sentralbank  som fortsetter å devalurere vår valuta, kan fremtidige kontantstrømmer i et selskap ikke måles, derfor det kan ikke  ting vi lager verdsettes riktig. De eneste menneskene som tjner på dette er de som er koblet til den politiske klassen som vet når neste injeksjon av penge stimulans vil være. Spørr deg selv om dette: "Er forfatterne av alle disse økonomiske teori bøker ekstremt velstående?" Ikke i det hele tatt.  Hvis deres teorier fungerte, ville de vært i stand til å sette den til god bruk. Men teoriene ikke fungerer. De bare ser bra ut på papiret. Den eneste måten å tjene penger i aksjemarkedet er å forutsi hva folk vil gjøre og hva de vil kjøpe. Det er faktisk ganske enkelt. Men da kan du ikke selge en grad til  studentene for 50k i året på en Ivy league college. Professorene ville da ikke lenger ha cushy jobb der de håver inn penger for harde livet. Så må du forstå at nesten alt som er lært ute er komplett tull. De eneste bøkene verdt å lese er de skrevet av vellykkede investorer, som Peter Lynch, Marc Faber, Jim Rogers og historiebøkene. Eneste måten å tjene penger til å forstå hvor pengene blir brukt, og plassere deg deretter.

Ler mer her om devaluering av norske kronen.

Når man blir økonom på BI og andre skoler så har man egentlig ikke lært noe som helst, det er dumt å ha kastet bort så lang tid av sitt liv på noe som er verdiløst men slik er saken. Det er derfor jeg og mange andre østrriske økonomer greie å spå ting mye bedre enn de fleste økonomene i media.

Her er en video der Farmann snakker litt mer om dette.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ATLjnQnguHA]