Når sprekker boligboblen i Norge?

20121027-161331.jpg Når sprekker boligboblen i Norge? Sitter her på toppen av grand hotell og drikker øl mens jeg venter på noen. Siden jeg har litt tid å skrive fikk det meg til å tenke på boligboblen i Norge og når den sprekker. (noen ved siden av meg snakker om det). Hva som kommer til å sprekke boligboblen i Norge? Jeg tror at ingenting annet enn høye renter som sprekker boligboblen. Inntil renta begynner å gå opp så vil den ikke sprekke. Jeg vet at boombust skriver om at bankene i Norge skaffer seg penger ved å låne. Slik som under her. 20121027-154833.jpg Bankene konmer til å fortsette å låne til veldig lav rente fra verden og fra investorer. Alle vil låne penger til Norge. Selvsagt vil de det, Norge ligger mye bedre ann enn resten av verden uansett Hvoedan du ser på det. Råvarer er i bull market, vi finner mindre og mindre olje. Altså enda mer penger kommer til å flomme til landet. Norge har masse sparte penger i dollar, euro, osv. Det er også veldig lett å sykemeldt seg i Norge, få 100% utbetalt så om noen blir uten jobb så gjør de slikt. De sier de har vondt i hodet og får samme pengene utbetalt som å jobbe. For mennesker flest vil det være en gulltid i Norge de neste par årene. Du kan bruke den tiden til å nedbetale gjeld, spare penger eller gjør alt annet du har lyst å gjøre. Jeg vet at vi skriver mye negativt om Norge og resten av verden men så lenge du er flink i din jobb og er villig til å jobbe så klarer du deg. Sørg for at du ikke har mer enn 2 ganger gjeld enn din lønn og du er home safe. Hvis du merker dårlige tider så kan du bare sykemelde deg eller gå på dagpenger. Da har du 2-3år til markedet tar seg opp, hvis du er flink i jobben så klarer du deg lett i markedet. Hvis du har gjeld 5-6 ganger høyere enn gjeld burde du være litt urolig. Få gjelden ned så går det greit. Hvorfor tror jeg at boligboblen kommer til å fortsette i mange år? 1.Bankene kan låne nesten så mye de vil fra resten av verden. Investorne gjør alt for å låne til penger. Bedre å gi det til Norge enn Sveits, Europa eller noen andre land. 2. Folk flest har mye penger i Norge og tror at Norge er best. Så de låner masse penger og lever over evne. Dette er bra for jobb markedet nå men ikke bra i det lange løpet. 3. Mange investerer i boliger og det er nesten gratis å låne penger. Dette vil presse boligprisene videre opp. 4. USA og resten av verden trykker penger for harde livet. Dette tilfører likviditet til markedet. Tingen er at bankene låner heller penger til nordmen enn Amerikanere og europeere, dett er igjen positivt for Norge i det korte løpet. 5. Rentene kommer til å fortsette å være lave i lang lang tid. Det er umulig å ta opp rentene for da er USA konkurs, det samme med Europa. Så snart blir det rentekutt i Norge igjen Hvis du tror at boligboblen sprekker any time soon så glem det. Jeg tror ikke det, det kan hende at jeg tar feil men det er sååå mange positive ting ved Norge i forhold til andre land at vi ligger veldig godt ann. Inntil rentene går opp i verden så vil veldig veldig bra tider fortsette i Norge. Det er lenge til dette skjer. Bare vent, snart er der jul! Du vil se overskrifter der vi slår alle rekorden som er satt i Norge når det gjelder shopping og kjøpe ting. Det her kommer til å fortsette og alle disse gloom and doomers som spår hyperinflation snart vil se ut som tullinger. Du selv vil bli lei å lese om økonomi og alle spådommer for folk kommer til å bomme gang på gang. Investorer som vil låne penger til Norge og våre banker vil få boligboblen til å fortsette å gå høyere og høyere. Når rentene begynner å gå opp så er boblen ferdig. Slik tror jeg at det blir. Jeg kommer til å være gjeldfri veldig snart og med bra inntekt så bryr meg svært lite om hva som skjer. Jeg kan få jobb hvor jeg vil i verden, så om ting blir så ille føytter jeg bare. Ikke at jeg kommer til å bo her siden Norge er veldig kaldt land for meg. Været og menneskene er kalde. Det begynte å snø i går jo...jeg har bodd her i 2/3 av mitt liv og jeg greier virkelig ikke å bli vant til det kalde klimaet. Ha en fin helg og skål :)20121215-023236.jpg

20121215-023301.jpg

20121215-023313.jpg

20121215-023328.jpg

20121215-023352.jpg

20121215-023401.jpg

20121215-023409.jpg

20121215-023417.jpg

20121215-023426.jpg