Tanker om gull og sølv igjen!

Tanker om gull og sølv igjen! Jeg tror faktisk ikke at gull og sølv kommer til å gå så mye høyere opp i år. Det kan godt hende at det avslutter året med det jeg skrev i januar 35-40$. Eneste jeg kan se for meg løfter gull og sølv høyere opp er nyheter fra Europa, Japan og Kina.

Mest sannsynlig får vi en ny bailout til Spania i år, flere bailouts neste år. Det som gjør meg svært skepsis om gull og sølv i år er at Jim Rogers sier det er mange spekulanter som har kjøpt gull og sølv i det siste så prisene kommer til å gå opp og ned som en jojjo framover.

Virker ikke som vi får noen eksplosive hopp i sølv lenger, siden the FED har sagt at de skal trykke 40mrd dollar hver måned så kommer sølv og gull til å gå opp men det kommer til å gå sakte oppover. Vi kommer ikke til å se the FED gå ut og si at de skal trykke like mye som Qe1 og 2. De kommer bare til å øke kjøpene sine over tid. Sølv og gull kommer til å gå opp men ikke slik som før noe som er veldig bra. Det er ikke ønskelig at sølv beveger seg opp veldig kjapt, hvis du ser at det øker voldsomt i en periode betyr det at media snakker mye om gull og sølv noe som gjør at massene begynner å gå inn i markedet. Siden de ikke kan så mye råvarer, gull og sølv så hopper de av med en gang det går litt ned. Da får du voldsome økninger og nedganger siden sølv markedet er veldig liten.

Jim Rogers snakker litt mer om dette, råvarer, gull, sølv og qe3. Han tror selvsagt at gull og sølv kommer til å gå mye høyere etterhvert, men han kjøper ikke gull og sølv nå. Personlig tror jeg at Jim Rogers venter på at Kina skal krasje, ifølge hans bøker så husker jeg at han har skrevet om dette. Han skrev at investorer kommer til å flykte fra råvarer når Kina krasjer, da kommer han til å gå inn og kjøpe for harde livet. Jeg personlig liker Jim Rogers bedre enn Peter Schiff, siden han er både positiv og negativ til gull og sølv. Mens Peter Schiff er alltid positiv, har kanskje noe å gjøre med at Peter selger gull og sølv? Hehe. Du kan forvente at sølv går ned når Peter Schiff snakker om at de har noen tilbud på sølvet. Det betyr at det er lite salg og at det vil gå ned :)

Jeg personlig kommer ikke til å kjøpe mer gull og sølv på lang tid. Jeg venter på elendige nyheter fra Kina før jeg kjøper sølv og gull. Spania vil snart trenge hjelp så om en stund kommer jeg til å gå inn og kjøpe gull og sølv aksjer, altså gruveselskaper. Håper at de går opp da, hvis de gjør det så selger jeg meg ut.

Her har du link til intervjuet.

20121027-110204.jpg

Jim Rogers og hans tanker om Kina. Det er fra hans Bok a gift to my children.

20121027-111742.jpg

Jeg har også skrevet om når det er bra å kjøpe gull, du kan lese om det her.

http://ektepenger.wordpress.com/2012/04/23/nar-er-det-riktig-tid-a-kjope-gull/