Salg av bolig v2

20121030-202810.jpg Salg av bolig v2

Alle vet at jeg har hatt megler her og nå har takstmannen vært her. Vi pratet litt om forskjellige ting, virker som en smart mann. Vi kom inn på praten på en rar måte om vekst. Altså formelen på hvordan man regner ut doblings tiden og Exponential growth. Han nevnte da at han finner det rart at mange spår at boligpriser skal fortsette å vokse årlig med 7%, det har ingen logikk. Når han sa det hadde jeg nesten lyst å gi en klem. Men jeg smilte istedenfor og fortsatte praten.

Han måtte fortsette med takseringen så vi ventet litt med å prate....l

Litt senere var vi inne på temaet der jeg spurte rett om hva han synes om vi har en boligboble i Norge?

Til min overraskelse sa han, ja jeg tror faktisk det. "Lønnsveksten holder ikke følge med boligprisene. Det er noen som tjener godt og holder det gående men en gang kommer vi til et metningspunkt før prisene stopper opp og faller! "

Jeg tenkte nei, fyren er ingen idiot!

Videre sier han: "det er mange som ikke kan kjøpe bolig nå men må ha hjelp fra foreldrene eller andre steder. Mange studenter kjøper men det er nok penger fra foreldrene!"

Altså jeg er helt enig med takstmannen, han og jeg helt enige! Vi har en boble i Norge!

Det som imponerte meg enda mer et at han sa at sentralbankene kan ikke fortsette å ha rentene så lave!

Smart takstmann, det er alt jeg å si. Virker som han kan mer om bolig og økonomi enn sivil økonomer og meglere.

Neste er å ta bilder av boligen og begynne med visninger, jeg regner med at det blir neste uke. (jeg skal skrive mer om det etter at prosessen er i gang.)

Det var den oppdateringen for denne gangen :)

Dagens video om det og takstmannen snakket om:

http://www.youtube.com/watch?v=umFnrvcS6AQ&feature=youtube_gdata_player

God kveld