What if Money didn't matter?

skole What if Money didn't matter?

God kveld alle sammen,

Jeg har nå hatt 50 000 besøkende på bloggen på 1 år, det synes jeg er fantastisk. Jeg skulle aldri tro at folk kommer til å lese bloggen min særlig når jeg skriver om noe så spesielt som økonomi. Jeg vet ikke hvorfor jeg begynte å blogge, jeg syntes det var bare viktig å spre budskapet om økonomi og boligboblen som kommer til å ødelege livene til svært mange i Norge. Det er trist, mange av de kommer nok til å finne veien til bloggen min etter at det har skjedd...men sånn er livet vi kan ikke vite alt på forhånd eller så hadde livet vært kjedelig. Men, å ha frihet fra økonomien og friheten til å gjøre hva vi vil er den største gaven i livet. Jeg håper virkelig vi går tilbake til en gullstandard og tar vekk makten fra bankene å skape penger ut av tomme intet. Håper verden gjør det riktige, hvis de ikke gjør det så spiller det ikke så stor rolle for meg. Jeg klarer meg, min familie klarer meg og jeg kommer alltid til å spare i Gull og Sølv. Det kommer mine barn og barnebarn også til å gjøre. (hvis jeg er heldig nok til å ha både barn og barnebarn).

Man vet aldri hvor livet tar deg...

Jeg studerte programmering i 3år på høyskolen og etter at jeg var ferdig fikk jeg jobb i en av de største selskapene i Norge. Jeg ble selvsagt veldig glad for dette og syntes det var helt fantastisk. Par måneder senere da jeg freelancer for selskapet fant jeg ut at jeg egentlig ikke liker å programmere og bestemte meg for å drive med noe annet. Jeg hadde alltid en hobby siden jeg var 18år og det var design, designe websider. Jeg elsket det! Når jeg ikke var på skolen så var jeg og lagde websider og designet. Det var gøy og jeg ble ganske flink i det. Så jeg begynte å søke jobber som designer og fikk jobb på første 3 mailene jeg sendte. Jeg hadde arbeid å vise og det var bra nok til å være designer. Siden jeg var veldig glad i amerikansk design og elsket det designerne i USA lagde måtte jeg gjøre om design stilen min til å passe i Norge, altså mer clean og skandinavisk design. Dette gikk bra og jeg hadde god lønn, jeg jobbet både fast og freelance.

Jeg jobbet med det i 7år og var veldig glad i jobben min men de siste par årene synes jeg at web og internett har blitt veldig kjedelig, html5 og alt annet av teknologi har forandret web til noe jeg ikke liker. Det har blitt mer statisk og ikke så mye animasjoner, jeg som elsker animasjoer og 3d synes det var feil rettning, så jeg byttet yrke helt. Nå! Jobber jeg for meg selv og har mitt eget lite selskap, altså jeg jobber som freelancer. Jeg har lenge hatt lyst til å ha eget stort selskap som jeg kan drive men i det siste har jeg tenkt at jeg ikke ønsker å gjøre dette. Altså jeg tror faktisk at jeg vil være freelancer og jobbe mange steder over hele verden, synes det høres veldig gøy ut. Det er svært krevende men jeg elsker det jeg driver med så det spiller ikke så stor rolle at jeg må jobbe utrolig mye. Vi får se hva jeg ender opp med å gjøre men jeg gikk altså fra å være programmerer, til å bli designer til å jobbe med reklame, effekter og 3d. Innen 10år har jeg byttet yrke 3 ganger, noe jeg hadde aldri trodd for mange år siden men ting forandrer seg og jeg gjør det samme.

Nå har jeg blitt veldig glad i reklame, 3d og design men mer og mer ønsker jeg å blande film med 3d. Så jeg har gjort noen planer om å filme noen ting i Feb/Mars og lage 3d/spesiale effekter. Jeg tror at det kommer til å bli noe av det beste jeg har laget og kommer nok til å vise det fram på bloggen min...Jeg gleder meg som en liten unge til å gjøre dette, i mitt hodet ser det helt fantastisk ut, jeg håper at jeg greier å gjøre det like bra som det er i min fantasi eller bedre.

Hvorfor forteller jeg dere alt det  her?

Jeg skrive alt dette fordi jeg synes det er helt fantastisk hvordan liver forandrer seg og at vi kan bli alt vi ønsker å bli. Det er ikke så vanskelig å bytte jobb, bytte yrke eller gjøre forandringer med livet ditt. Det er egentlig veldig lett, du må bare tro på deg selv og lage planer som du følger. Innerst inne vet du hva du ønsker å jobbe og gjøre i livet men det som hindrer deg til å gjøre dette er økonomisk trygghet. Når du har 3mil i lån så er du ikke så fri til å gjøre hva du ønsker innerst inne. Jeg skjønner, det er ikke lett men jeg tror at hvis du prøver det vil du elske det. Det finnes ingen større glede i livet enn å drive med noen man elsker..Jeg har ikke barn enda så kanskje jeg skriver det litt annerledes om et par år, men enn så lenge vil jeg mene at å finne noe du elsker å gjøre er en stor gave i livet. Jeg høper dere finner noe som gjør deg like lykkelig som min jobb gjør meg.

De neste par månedene kommer jeg til å forandre mitt livet ganske mye, jeg har ønsket å reise og oppleve verden i veldig lang tid. Nå har jeg laget planer for å gjøre dette og bo der jeg vil bo. Det er stor forandring og jeg på hvordan det kommer til å være. Jeg kommer selvsagt til å skrive på bloggen min og dette og fortelle dere hvordan det gikk, hva jeg forandret på og hva jeg skal gjøre videre.

Utrolig bra youtube video!

Til slutt ønsker jeg å dele denne videon med dere.

Her er en youtube film som snakker akkurat om det her....jeg annbefaller på det sterkeste å se den. Jeg er 100% enig med det som er budskapet i filmen.

Hva vil du gjøre, hva vil du jobbe? Hvis du hater din jobb så slutt, lag plan på å forandre det du ikke liker. Gjør det som gjør det lykkelig! Tro på deg selv.

http://www.youtube.com/watch?v=8nif01WZ9aI&feature=youtube_gdata_player

 

How do you like to spend your life?

What do you desire? what if money didn't matter? What if money was no object?

What would you like to do if money were no object?