Uærlig intellekt?

20130130-225030.jpg Uærlig intellekt?

Det er en person som kommenter av å til på bloggen og vanligvis skriver veldig bra kommentarer. I fjor rundt sommer tiden skrev jeg noe som irriterte meg og det var mennesker som ikke greide å tenke for seg selv eller tenke logisk uansett hvor godt du argumenter imot.

Jeg skrev om dette for en uke siden igjen litt pga jeg knuste min kompis i argumenter og det hjelp ikke, han nektet å se ting fra min side. Jeg spurte også på slutten om han synes jeg hadde gode argumenter, det hadde jeg sa han. Men han mente det han mener likevel.

Så jeg har tenkt litt på det her...tenkt litt også på hvorfor er 90% av oss Østrriske økonomer folk som jobber i it bransjen? Det må være en rød tråd her, det er en grunn til at det er så mange av oss.

Min teori

Hvis jeg husker det riktig så kalte Hans det uærlig intellekt når folk ikke hører på logikk og du greier ikke å overbevise de. De tenker ikke med hjernen sin men spytter ut samme svada som man alltid leser i avisene. Jeg blir alltid overrasket over deres manglende evne til å bytte mening eller tenke! Det virker som de tenker ikke, de trykker bare på play og når båndet er ferdig så har de ikke mer å si annet enn å si at de er trøtte og ønsker ikke å snakke mer.

Jeg ønsker alltid å lære mer om mennesker og vanligvis er jeg flink til å lese mennesker, så her kommer min teori. Hvis dere mener jeg er helt på bærtur her så er det bare å fortelle meg ved å kommentere.

Jeg tror at grunnen til at det er så mange it folk som er Østrriske økonomer er fordi det er spesielle mennesker som søker seg mot slike yrker. Det er vanligvis mennesker som liker å løse problemer og tenke over kreative løsninger.

Ifølge mine foreldre har jeg alltid tenkt for meg selv, helt siden jeg begynte å gå og snakke. Hver gang jeg lurte på noe spurte jeg foreldrene hvorfor ting var slik? De måtte alltid forklare ting til meg og mamma sa at jeg tenkte alltid over om det er logisk før jeg aksepterte det de sa. Hvis de brukte noen triks for å få meg til å slutte å snakke eller bytte tema gikk det sol oftest ikke, jeg spurte alltid mer og ønsker å vite hvorfor ting var slik de var. De la også til at jeg ikke var så enkel å håndtere siden jeg lurte på alt og var interessert i det meste.

Jeg husker også at mine naboer og venner sa at jeg var som en liten man, kunne veldig mye om alt som vanlige barn ikke kunne. Nei jeg sitter ikke her og skryter, det var bare slikt jeg var født. Jeg tror det har litt med mitt stjernetegn å gjøre, født om sommeren. Broren min er helt annerledes enn meg når det gjelder slike ting.

Altså, jeg tror den store forskjellen mellom oss og svært mange mennesker er at vi liker utfordninger, løse problemer på vanskelige temaer, tenke utenfor boksen og trives med å være annerledes enn de fleste.

Jeg kan også legge til at jeg har møtt mange Østrriske økonomer og enn så lenge har jeg ikke møtt noen som jeg anser som lite intellektuell.

Jeg tror alt henger sammen

Når jeg tenker litt over jenter som jeg har datet og som jeg har likt mest har de vært økonomer og it bransjen. Ingeniører kommer jeg også godt overens med, men siden nesten ingen damer studerer det har jeg ennå ikke møtt en jente som studer det. Personlig synes jeg det er litt synd at jenter ikke studerer dette, de hadde nok bidratt på en annerledes måter innen yrket. (Positiv måte).

Type mennesker som jeg vanligvis kommer overens med er ingeniører, informatikere, farmasøyt-ere, bransjer som har med teknologi å gjøre. Jeg kommer også overens med mange forskjellige type mennesker men dette var de jeg kommer best overens med som jeg her lagt merke til de siste årene.

Jeg regner med at de fleste som leser bloggen min er innen de bransjenen jeg skrev opp. Du må ikke tro at jeg dømmende person, jeg er ikke så opptatt av hva du jobber eller driver med så lenge man er orginal, respektfull, pratsom, liker å tulle og diskutere en del.

Kjenner du deg igjen i noen av disse yrkene? Hvs synes dere om mine tanker? Bommer jeg helt her?

 

Så er det alltid morsomt å se Farmann reflektere over dette i 11.0kt.2010

http://www.youtube.com/watch?v=oYvKvgaYWJs