Kan stat og sentralbank styre økonomien?

Kan stat og sentralbank styre økonomien?

God dag alle sammen,

Jeg leste bloggen til theboombust og han skriver følgende:

"Kan stat og sentralbank styre økonomien? Lærdom fra Romerriket"

"En typisk kommentar blant finansfolk er "aldri vedd mot sentralbankene". Logikken deres er at man aldri må gå i mot sentralbankenes handlinger, fordi sentralbankene har så mye makt at de kan styre markedet og økonomien som de vil. Derfor må man følge deres beslutninger og krav til enhver tid."

Jeg respekterer theboombust og han skriver mye bra. Når jeg leste dette måtte jeg skrive et innlegg fordi jeg er veldig enig i det boom skriver. Jeg leste faktisk det samme i boken til Jim Rogers - investment biker.

En regel Jim Rogers holder seg til og det er å vedde imot det sentralbankens gjør! Her er utdraget fra boken:

20130202-150546.jpg

Dette viser også hvor lite økonomi skjevøkonomer faktisk kan! De har ikke tatt seg bry til å lese bøkene til de beste investorene i verden.

Jeg har tenkt å skrive anmeldelse om boken til Jim Rogers men det kommer etterhvert.

En ting jeg kan si er at boka er helt fantastisk! Jeg elsker den, jeg har lest ca 20-30 bøker om økonomi og den her og tommorrows gold til Marc Faber. Hvis du ønsker å lære om økonomi annbefaller jeg deg å lese de to bøkene.

Noen av Peter Schiff bøkene er veldig bra også hvis du ikke kan noe økonomi. How a economy grows and why it crashes er den enkleste boken å lese, den er så enkel at et barn på 10år kan forstå den.

Når skal man kjøpe bolig/eiendom?

Her skriver Jim Rogers om eiendom..

20130202-151913.jpg

Morsomt å lese dette siden jeg solgte min for 1måned siden. Jeg må si at det er utrolig deilig å være gjeldfri med en god del kapital.

Folk sier at penger skaper problemer i livet..more money more problemems er kjent men det må være middelklasse myte for jeg synes det er bra følelse å ha kapital til å gjøre det mak ønsker seg.