Det her kommer til å være en veldig bra investering!

kapitalisam  

Det her kommer til å være en veldig bra investering!

Jeg var og surfet litt på nettet, tenkte å sjekke ut å kjøpe aksjer i Bosnia, Kroatia og andre land som før var kommunistiske. Siden alle på balkan mener vi har kapitalisme tenke jeg å sjekke ut hvor godt dette stemmer og kjøpe noen aksjer hvis jeg synes at det er logisk.

Et av selskapene jeg tenkte å kjøpe aksjer i var et selskap som selger røyk/tobakk. Men så fant jeg ut at det var et statlig eid firma, alle vet hvordan dette kommer til å ende...med konkurs og til slutt blir privatisert.

Så gikk jeg videre ned på listen for å se å kjøpe noen energi selskaper, men de var statlig eide de også. Faen tenke jeg, det er jo helt umulig å kjøpe noen av de, alle er jo statlige. Ja det er mulig å kjøpe men det gidder ikke jeg for jeg vet alle statlig drevet selskaper ender opp med å gå konkurs.

Feks den ene selskapet i Bosnia ble privatisert, den heter Energipetrol og de driver med olje virksomhet og rafineri. Det er ganske så morsomt at staten er så ueffektiv at de greier ikke å drive et slikt selskap profitabelt.

Akkurat nå gjennomfører de kutt i selskapet og sparker alle de overflødige menneskene, etterhvert vil jeg kjøpe aksjer i dette selskapet det er jeg ganske sikker på er smart.

De blir en av de få privat selskapet som selger energi på markedet mens de andre er statlige, snakk om de kommer til å ta over markedet med storm. Jeg skal følge med på aksjen deres og utviklingen i selskapet før jeg kjøper aksjen.

Det kan bli en veldig bra investering om et par år.