Dagens bolig på 2mil, vil du kunne kjøpe for under 500k om et par år.

boligsalg Dagens bolig på 2mil, vil du kunne kjøpe for under 500k om et par år.

Jeg har tenkt på dette etter at jeg var i Dublin for en stund siden. Dagens boliger som selger på over 2mil kroner vil du kunne kjøpe for 500k etter at boligboblen sprekker. Hvordan kan jeg si noe sånt?

Vel i Dublin er det utrolig mange boliger som står tomme, det bor ingen der. Jeg har også hørt at folk ikke vil kjøpe leiligheter, de kjøper for det meste hus fordi de tenker langsiktig. Ingen vil bo i en leilighet resten av sitt liv så etter at bobla sprakk ønsker de ikke å kjøpe det. Så hva er konsekvensen av dette?

Utrolig mange boliger står helt tomme, de blir enten rivet ned eller forlatt. Det samme skjedde i Spania og det samme kommer til Norge. I dag snakker mange "eksperter" om at vi har bolig mangel men jeg er sikker på at dette er bare tull, det er masse boliger som bygges problemet er at folk eier mer enn 1 bolig, dette skjer i boble tilstander.

Jeg husker tanta min i USA fortalte om folk som kjøpte 3-4 boliger og hadde kun 1 lønn som frisør eller vanlig fabrikkarbeider. Når bobla sprakk hva sitter de igjen med nå? Masse lån og boliger som har mistet 50-60% av sitt verdi som ingen vil kjøpe nå.

Det samme kommer til Norge, så det er bare å velge seg ut et område som du synes ser fin ut og vent til bobla sprekker, da vil mange være desperate og når du ser prislappen på 2mil ringer du megleren og sier du vil gi bud.

Så sender du inn budet ditt og du skriver: 500 000kr.

Megleren vil selvsagt da si, du er helt gal selgeren kommer aldri til å selge. Da sier du bare, det er mitt siste bud og jeg gir ikke en krone mer. Du får ikke solgt boligen uansett så bare ring meg opp når selgeren bestemmer seg å selge. For hver uke som han venter med å selge så juseres ned mitt bud med 100 000kr.

Så er det bare å sitte og vente på at folk selger.

Det som er morsomt..

Det jeg finner veldig morsomt er at folk flest kommer ikke til å kjøpe bolig da, alle er inne i boligmarkedet allerede.

For det første 90% eier sin egen bolig i Norge! For det andre kjøper middelklassen kun det alle andre kjøper, det forsterker deres tanker om at de er like andre mennesker og like suksessrike. Vel snart blir de like fattige som alle andre, så en ting er sikkert...de kan sitte og klage sammen istedenfor å være den eneste med mye høyere lån enn deres verdi på boligen.