THE FED snakker - Gull og Sølv ned?

Ben Bernanke THE FED snakker - Gull og Sølv ned?

Senere i dag skal sentralbank sjefen Ben Bernanke holde tale og jeg skal ha en liten spådom som jeg har lagt merke til hvert eneste gang Ben snakker og det er at Gull og Sølv går opp, før de går enda kraftigere nedover.

Jeg lurere veldig på om dette skjer i dag også. Det hadde vært veldig morsomt å lese om gull og sølv går ned på e24,dn,na24 etter talen. Dette har vi sett før.

Jeg tror ikke FED sier så mye mer i dag enn det jeg skrev i starten av året:

Verdensøkonomien 2013

Jeg tror at vi kommer til å se starten på en Global Resesjon i år, jeg regner med at det skjer i slutten av året. Før jeg skriver noe mer hva er egentlig en resesjon?

Ifølge Wikipedia - “En resesjon (eller nedgang, tilbakegang) er i makroøkonomi normalt definert som et fall i et lands bruttonasjonalprodukt i to eller flere påfølgende kvartaler” .

Altså jeg tror at vi kommer til å oppleve tilbakegang i bruttonasjonalproduktet i både Europa, USA og Asia. Altså Globalt, hele verden!

Sentralbankene kommer da til å komme på banen og begynne å trykke enorme summer med penger igjen og ikke det de holder på med nå. The FED i USA trykker vel noe rundt 90mrd dollar per måned og jeg tror at de kommer til å øke dette til ca 120mrd i 2013, men jeg tror ikke at det kommer til å hjelpe noe som helst og slik alle QE programmer de har kjørt så har det ikke fungert. Men til forskjell fra andre mennesker lærer Helikopter Ben aldri fra sine feil! Altså på toppen av å trykke 90$ mrd per måned tror jeg at FED i USA kommer til å trykke enda mer penger, større pakker! Slik de gjorde med QE1 og QE2 der de skapte enorme penger helt ut av tomme intet!

Vel dette kommer på banen igjen…

Link til det jeg skrev - Hva skjer i 2013? - link