Koordinerte devaluering

devaluering Koordinerte devaluering

Det er nå ganske åpenbart at sentralbanker devaluerer valutaene sine i forhold til hverandre. Et år siden det var Euro, så svekket de Yen, så Poundet. Er det dollaren sin tur nå? Dette begynner å bli svært åpenbart.

Husk at dollaren indeksen måler ikke kjøpekraft. Det måler bare hvor sterk eller svak dollar er i forhold til andre valutaer. (feks Dollar vs Euro, Dollar vs Yen, Dollar vs Pund, osv).

Hele trikset her er å ta tur på devaluing av din valuta mot andre valutaer, og deretter bringe dem tilbake i linjen.

Indeksen viser da at ingen devaluering fant sted, men målt mot gull og aksjer du vil se massiv devaluering.

For eksempel, hvis Yen går ned mye mot dollar og euro, så viser Yen diagrammet en stor nedgang som det som nylig fant sted. Men så svekker du dollaren og deretter euroen, vil Yen ser sterkere ut. Illusjonen her er at Yen bare ser sterk ut i forhold til den svakere euro og amerikanske dollar. Til slutt kan Yen og Dollar-indeksen viser ingen bevegelse, men massive penger har blitt skrevet ut / trykket opp = tatt fra deg din kjøpekraft.

Men etter alt dette, ser US Dollarer fortsatt syk ut. Enten det bryter ned eller går på noen massiv rally spiller det  egentlig ingen rolle.

På lang sikt vil valutaer fortsette å miste kjøpekraft. Hva skjer i det neste året er vet ingen med 100% sikkerhet,  de eneste som vet noe er regjeringen som sitter med  innsideinformasjon.

Jeg står fortsatt bak det som jeg sa gull mellom $ 1200 og $ 1500 er et godt sted å parkere kontanter/penger. Men husk, gull er penger. Det er ment for å kjøpe eiendeler og bli brukt. Bare sitte i gull for alltid vil ikke gjøre deg rik. Og som jeg har sagt i lang tid, er det fortsatt mange undervurderte eiendeler der ute. Markedet fortsetter å gå opp fordi utlendinger sender sine dollar tilbake til våre kyster.

Men i stedet for å kjøpe lokale varer og forårsaker massive inflasjon, kjøper de i stedet en av USAS største selskaper. Faktisk bare nylig,  en brasillianer sammen med Warren Buffett kjøpt opp Heinz.

 

Så når alle sier: en dag alle dollar i utlandet vil komme tilbake til USA og forårsake hyperinflasjon, dette er tull. Dollar kommer tilbake og kjøper opp amerikansk industri og midlene til produksjon. De kjøper productive assets slik som Jim Rogers annbefaller at vi skal gjøre.

 

Dette er skrevet av Cris som jeg oversatte og endret til norsk.