Kultur, religion og tilhørighet?

2 Kultur, religion og tilhørighet?

(VIKTIG! Se videon av deres reise, den er mye bedre enn det jeg skriver og viktig for å skjønne hva jeg skriver om)

Jeg fant en fotograf som heter Joey L på vimeo gjennom hans reise til India der de tok bilder av Holy Men. Det er mennesker som vier livet sitt til gud.En av personene som han tok bilder av heter Magesh, det han gjorde var å slutte i sitt jobb som IT konsulent for å følge veien av Aghora.

(Engelsk: Magesh left a well paid job as an IT computer consultant to pursue to path of Aghora. After years of practice, he finds no temptation to return to his old life. Varanasi, India)

Jeg finner selvsagt alt dette veldig interessant og har jo selv tenkt tanken på at det mangler noe dypere i livet, materialistike ting har aldri intressert meg så veldig mye. Jeg har alltid vært intressant i fortelling, livshistorier og erfaringer mennesker har hatt gjennom livet. Mitt livshistorie er ganske interessant og alt tilfeldighetene som skjedde for at jeg sitter nå i Norge og skriver denne bloggen. Jeg tror sjansene for at jeg er her i livet mitt og dere leser bloggen min er like stor som å vinne i lott 100 ganger på rad, så urealistisk er det. (Jeg kommer til å skrive om min livshistorie en gang, når jeg føler at det passer meg å skrive det.)

Kultur, religion og tilhørighet = det samme?

Min teori om kultur og religion er at mennesker søker seg mot noe som gir de grunn til å være her på denne planeten. Vi søker etter en grunn til å være her siden ingen av oss vet hvorfor vi er her. Når man ikke er religiøs og ikke finner svarere i religionen så tror jeg at folk flest søker seg mot kulturen. Jeg tror at alt dette handler om at vi mennesker føler oss alene og ønsker å ha dybde og tilhørlighet til et sted, noe som gir mening. Noe vi kan kalle hjem.

Vi alle ønsker at det er en mamma som passer på oss, som sørger for at vi er friske, har et godt liv, har suksess, greier å tjene nok til å sørge for at familien vår og arven fortsetter i lang tid. Men ingenting er sikkert, men jeg tror det er det som gjør livet interessant. Det at vi ikke vet noe ting, at vi ønsker svar men får det aldri. Kanskje får vi det på den andre siden, kanskje det ikke er noe annen side.

Hvorfor er vi her?

Hvor gøy hadde det vært om at du ble fortalt fra første dag at grunnen til at du er her er for å be til han der som det er bilde av her...man hadde følt seg som en slave. Hele grunnen til at du ble født og skapt er for å be til en gud som er ego problem? Han skapte da hele universet, alle planetene, fantastiske naturen og 7 milliarder mennesker er for at de skal be til han og si at vi er veldig imponerte over det han har greid? Ehm...virker rart for meg.

Mange religioner sier at denne verden er en test, altså vi blir testet av gud for å så komme til himmlen hvis vi er snille og gjør slik gud har bedt oss. For meg høres dette ut som makt over mennesker, at vi skal være snille og gjøre det vi blir bedt om og leve livet våres, der vi må ha større hus, stor bil, masse ting og stasj i huset. Dette vil gjøre oss lykkeligere? Men gjør det virkelig det..nei! Jeg tror det er bare noe mennesker gjør fordi de aldri føler seg tilfreds med det de har og det livet de fører.

Hvordan blir man da tilfreds?

Jeg personlig tror at det er individuelt.

Feks for meg så er jeg mest lykkelig når jeg er med gode venner forteller historier og vitser og vi alle ler og har det kjempe gøy. Dette har jeg opplevd når jeg i tidligere Jugoslavia, det stedet jeg kaller hjem. Det er det som gjør meg lykkelig, gå ut og ha opplevelser med venner. Jeg husker når vi var 19 år, så dro vi til butikken kjøpte en kasse øl, så dro vi videre til en baker og kjøpte små pizzaer og forskjellige matvarer. Så dro vi med bilen opp på fjellet slik at vi hadde utsikt over byen vi var født i. Vi gjorde alt dette kl 02:00 på natta.

Der oppe satt vi, tok fram ølet og maten og snakket. Snakket, fortalte historier og hadde det utrolig morsomt. Jeg husker alt dette som om det var i går, det var en så fantastisk opplevelse. Det var kun fantastisk fordi jeg var i så godt selskap. Jeg skal være ærlig, jeg savner det. Jeg synes ikke at jeg får oppleve dette i Norge, hvorfor? Tja, fordi jeg tror ikke mennesker gjør slikt i Norge. Jeg har hatt veldig gode opplevelser i Norge også, det har vært med min bestevenn i barndommen, vanligvis var det bare oss to men det var veldig morsomt.

Holy Men

Jeg skal ikke prøve å beskrive dette til dere, jeg synes deres fortelling og deres video beskriver reisen mye bedre enn det jeg greier å skrive. Så her er noen bilder som denne fotografen tok av personene og det personene fortalte de og en video av deres reise.

Jeg tror at jeg kommer til å gjøre noe slik selv i livet, men bare på min egen måte. Av mitt eget hjem og skrive historier om mennesker som jeg finner interessante.

The Aghori have a profound connection with the dead.

 Death is not a fearsome concept, but a passing from the world of illusion.

 Varanasi, India

Almost every major religion breeds ascetics; wandering monks who have renounced all earthly possessions, dedicating their lives to the pursuit of spiritual liberation.Their reality is dictated only by the mind, not material objects. Even death is not a fearsome concept, but a passing from the world of illusion.

https://vimeo.com/55246312

5

4 

6

Du kan se alle bildene til Joey L på denne lenken - link

Joey L har et nytt prosjekt!

Joey L har laget en ide som jeg synes er helt fantastisk og jeg har selvt donert 200$ til saken, jeg fikk da en DVD som går gjennom hvordan han tok bildene, også får jeg filmen som DVD når den er ferdig produsert.

Helt fantastisk! Her er prosjektet, jeg håper dere liker det like bra som meg og gir et par kroner til en god sak. (Synes dette er mye bedre enn å gi penger til sigøynere!)

http://www.youtube.com/watch?v=-mujsLWpsY4

Link til hans nye prosjekt: Link