Politikk er noe man blir ulykkelig av?

Det er en ting jeg har lagt merke til de siste par årene. Siden jeg har blitt oppvokst med flere kulturer har jeg er annet syn på ting enn folk flest.

I Norge stoler folk flest veldig mye på politikere og mener de er flotte mennesker. De gjør det beste for samfunnet. Særlig tenker de slikt om Arbeidarpartiet og sosialister.

Hvorfor tenker folk slikt? Vel jeg mener at det er riktig for nordmenn å tenke på denne måten ettersom det er nesten sant. Vi kan være enige at oljen var det som gjorde Norge så rikt som det er nå. Å skatte oljen på så høy nivå som Norge gjør er det som tok opp livsstandarden til landet. Det er mulig at Norge hadde gjort noe annet men jeg er ganske sikker på at levestandarden ikke hadde vært så høy. Mest sannsynlig hadde den vært på nivå som i Sverige eller en god del lavere.

Så det er noe sannhet i at politikere i Norge gjorde ting bedre, det er bedre enn i de fleste landene i verden. Det som er problematisk er at folk har blitt vant til sosialisme og det kan bli vanskelig å endre landet til free market kapitalisme når alle er hjernevasket til å være sosialister og at staten skal være mor, far, bestemor osv... Gjøre alt for oss.

Her på Balkan er politikere mye verre enn i Norge, korrupsjonen er utrolig høy og folk flest ser på politikere som tyver. De stoler ikke på de i det hele tatt. Nyhetene, mediene og politikere spiller på nasjonalisme for å splitte opp landet. Sårene er ganske ferske etter krigen og de blir holdt ferske ved å hele tiden minne folk på krigen og hva skjedde.

Det er veldig lett å diskutere politikk og bli lei seg/sur. Man kan hate politikere og være egentlig ganske ulykkelig. Det gjelder Norge også. Politikk vil bare gi deg en hodepine, ingenting godt kan komme ut av det annet enn irritasjon.

Før jeg leste austrian school of economics brydde jeg meg ikke så mye om politikk. Jeg var sosialist og trodde staten skulle gjøre det meste. Jo mer jeg lærte meg om økonomi jo mer ble jeg opptatt av politikk.

Nå har jeg tatt en 360, jeg leser nesten ikke nyheter, ser ikke på tv annet enn serier og film, hvis jeg i det hele tatt ser på tv.

Det eneste jeg gjør er å se hvordan landet utvikler seg og snakker dritt om staten. Alt som irriterer meg rundt meg snakker jeg rett ut med folk og påpeker hvordan private selskaper gjør ting og hvordan staten gjør det. Mer og mer begynner mine foreldre å skjønne hva jeg snakker om, det samme med mine venner. Mange av de har blitt som meg.

Men jeg har sluttet å snakke så mye om økonomi jeg gjør det bare når jeg er veldig irritert og trenger å få det ut av meg.

Politikk kan du se på som en jobb der msn ikke trenger å jobbe. Folk som søker seg til politikk liker makt, status og å ikke jobbe. De sitter bare dagen lang og har møter, spiser kaker og snakker om båter, hytter osv. De gir seg selv høye pensjoner og det er det. De bryr seg ikke om sosialisme, de bryr seg ikke om noe annet enn å passe på seg selv og sørge for at de vinner valget. Hadde kommunisme vært populært blandt folk flest i Norge så hadde de fleste partiene vært kommunistiske. Altså de bryr seg ikke, politikere vil bare ha makt og en jobb der man ikke trenger å jobbe.

Det er alt!

Så pass godt på deg selv så du ikke blir en sånn politikk menneske, ja politikk er interessant å diskuterer men du kommer ingen vei med det. At du forandrer meningen til en person eller 5 betyr ingenting.

Jeg kan til slutt si at jeg er veldig stolt av min familie, valget er ferdig og ingen av de stemte. De orket rett og slett ikke. De syntes alle partiene er helt like og hva er da vitsen å stemme. Dette skjedde uten at jeg sa et ord om valget. Jeg brydde meg ikke. Jeg har aldri stemt og kommer ikke til å stemme, jeg nekter å bli en del av showet.

Det var alt jeg hadde å skrive kommenter om du ønsker :)