Lønninger i offentlig?

Jeg snakket med noen som jobber i offentlig sektor og jeg er overrasket over samtalen. De som jobber i offentlig tjener nærmere 500 000kr. Dette er lærere og mennesker med høyere utdanning. Jeg ble også fortalt at mange jobber i offentlig i forskjellige stillinger der lønningene er over 600 eller mer. 650 000kr. Dette er folk som jobber i offentlig sektor og er ikke lærere, sykepleiere eller noe slikt. 

For å si det mildt er jeg veldig overrasket over dette. Hvordan er det mulig at offentlig lønninger er så høye?  Vel det er mulig fordi vi som jobber i privat sektor betaler veldig mye skatt og moms pluss at næringen i Norge er pumpet opp med oljepenger.

Folk flest bryr seg da ikke om boligpriser i Norge og hva som kommer til å skje i økonomien.

Folk flest i Norge tror at lønnsutviklingen kommer til å fortsette slik den har vært de siste årene. Ingen vet hvordan økonomien kommer til å bli når boligboblen sprekker!

Når jeg snakket med personen sa jeg at dette er helt syke lønninger for offentlig sektor. Det er rart at mennesker har så høy lønn og de produserer ingenting, ingen verdens ting annet enn å gjøre det vanskelig for oss i privat sektor å tjene penger. Når jeg sa at dette var galskap så sa den andre personen. Det er slik overalt i verden. Se på Spania, se på Frankrike, Italia alle vestlige land. Lærere og mennesker som jobber innen utdanning og helse produserer noe, de utdanner oss og hjelper de som er syke.

Så sitter alle økonomer i Europa og lurer på hvorfor det er fortsatt krise i Europa! Vel det sier seg selv, offentlig suger til seg alt av penger. Det er ikke noen penger igjen til privat sektor, du vet om privat sektor. Det er de som faktisk produserer noen!

Når boligboblen sprekker i Norge så kommer staten til å innføre mye høyere skatter på oss. Privat sektor kommer til å slite mye mer. Offentlig sektor skal ha sine enorme lønninger og pensjonsutbetalinger. 

Hvis du vil ha et godt liv de neste 5-10 årene så skaff deg jobb som professor eller lærer og ha et hobby ved siden av jobben. Imens kan du ha høyt lønn og du kan dra hjem kl 14-16:00.

Etter at boligboblen sprekker og offentlig lønninger skal kuttes kan du bruke din hobby til å ha en ekstra inntekt. Det er ikke så rart vi leser artikkler der mange unge ønsker å få seg jobb i offentlig! Mennesker er ikke dumme, de søker seg mot det som gir mest inntekt for så lite jobb som mulig.

Her ser vi unge mennesker som ønsker jobb i staten. Det er ikke så rart.

Ingen vil endre på dagen system, det er perfekt for alle særlig de i offentlig. Så lenge staten har oljefondet og bruker det som de ønsket kommer lønningene til å fortsette og øke og folk kommer til å leve veldig bra.

Jeg er aldri sjalu på mennesker og ønsker alle suksess, særlig de som jobber hardt. Men må si at jeg er litt overrasket over lønningene i offentlig.

Det som er viktig å merke er at folk flest ikke har noen penger i Norge pga de enorme boliglånene folk har. Det er kun folk som er over 40-50år som klarer seg fint siden det meste av boliglån er nedbetalt. Hvis ikke de har tatt opp mer lån, men det tror jeg.

Har dere hørt lignende historie? Jeg var også på skattelister og sjekket lønninger og det stemmer ganske bra.

Transient

Her snakker Milton Friedman om offentlige skoler og hvorfor de bør privatiseres:

Farmann forklarer hvordan sentralbanken overfører penger vanlige arbeidsfolk til staten og finanseliten:

Denne videon må deres også se for å forklare hvordan dagens system fungerer, der banker skaper penger ut av tomme intet!