Dette er ikke bra nyheter for Norge!

Jeg gikk forbi en Narvesen forhandle og så at vg skriver om framtiden til boliger i Norge.

Jeg begynner å lure om boligboblen er ferdig i Norge og at vi har begynt å snu nedover fra nåværende nivåer. Det hadde vært rart for meg om boligboblen sprekker helt uten videre men lavere vekst og stop i boligpriser kan være på grunn av kapital kravene myndighetene satte inn mot bankene i starten av året.

DnB, Nordea og nå VG har begynt å skrive om lavere boligpriser og stopp i boligmarkedet. For meg virker det som det hele er over og at det vil ta ca 5år før det hele spiller seg ut. Først vil prisene stoppe opp i et år før de begynner å falle. Meglere, banksjefer og andre skjev økonomer kommer til å skrike hele veien ned at det er bra tid å kjøpe!

Jeg personlig solgte min bolig i 2012, så nå venter jeg før prisene blir interessante igjen. Vi har fortsatt boble psykologi i landet.

Når folk flest hater å kjøpe bolig og kaller det en elendig investering da er det god tid å kjøpe seg inn igjen. Det vil ta en stund til før bolig er godt kjøp men den tiden kommer.

Jeg tror også at en ny boligboblen vil ikke danne seg før om 20-30år til så ikke håp på noen snarlig oppgang i tider etter at trender snur.

Det er snart 1år siden vg skrev om at du blir rik ved å eie din egen bolig. Det er veldig interessant å se på hvor fort nyhetene snur når prisveksten på 7-8% årlig uteblir.

Det blir interessant å se hvordan prisveksten blir i slutten av året. Jeg gleder meg å lese statistikken.

Her er forsiden til vg som er dagens vg, 19.juni.2013!

Transient