Ap vinner valget?

Hei alle sammen,

Beklager at jeg ikke har skrevet på en stund men har hatt veldig mye å gjøre og har ikke vært i Norge på 3mnd.

Nå er jeg her på en liten besøk og fått med meg valgkampen og her er mine tanker om det jeg ser.

Jeg tror at Ap vinner valget på grunn av ting jeg ser i landet. Jeg var en liten tur til Fredrikstad i Østfold og shoppet litt med middag og kaffe til slutt. Jeg har nå ikke vært i Fredrikstad på mange år. Det jeg ser nå er at veldig mange folk lever veldig godt, det var veldig overraskende å se hvor fint kledd folk er , hvordan butikker og restorangen er fulle og hva folk spiser og drikker.

Vi var på er veldig fint sted ved havnen og mye har blitt bygget siden jeg var der, veldig fint og vakkert. Men en tanke slo meg, hvordan er det mulig at folk først lever så godt? Hadde man vært turist og kommet på besøk så hadde man trodd at alle folk er rike i Fredrikstad. Det er ikke slik at alle mennesker er høyt utdannet, ingeniører, leger, osv...det er ikke mulig at folk flest kan leve slikt. Det er ikke vanlig at middelklassen lever slikt.

Så jeg snakket litt med min familie der jeg spurte hvorfor de tror at folk lever så godt nå? Det er nok pga at renta er så lav og folk har 5-10-15 000kr ekstra å bruke på luksus ble jeg fortalt.

Det er fint å se når folk flest lever godt, de koser seg virkelig. Men vi alle vet at dette kommer ikke til å fortsette i så lang tid til. Når boligboblen sprekker så vil rentene stige pga deflasjonen og pengemengden faller. Bankene vil da ha ingen valg enn å ta opp renta høyt, veldig høyt! Bankene vil mangle kapital/penger og vil gjøre dette for å få folk til å spare eller flytte penger til banken, Det samme skjedde under jappetiden. Renten var på over 15%.

Tenk deg i dag hvor godt mennesker hadde levd da i Norge, med renter på 15%.

Men for å gå tilbake til det eg begynte å skrive om og det er AP. Grunnen til at jeg tror de vinner er at folk flest lever veldig godt nå. Nordmenn har aldri levd så godt som nå. Den gjn. mannen lever som en rik man i andre land. Økonomi er svært viktig for valgkamp, alle husker at Obama vant valget når det var finanskrise, folk ønsket noe nytt og eneste de fikk var en G.Bush med annen hudfarge. (Hehe).

Jeg gjør det samme som mange andre under 35år. Jeg stemmer ikke ved årets valg. Hva er vitsen?

Jeg blir overrasket om AP taper på dette valget. Det er nok ganske sikkert at de vinner og at de vinner med høy margin!


Transient