Godt nyttår - Vi er i 2014!

Hei alle sammen,

Beklager jeg ikke har skrevet på en stund men livet har vært veldig bra i det siste og jeg har ikke orket å skrive om idiotiske greier økonomer skriver i mediene. Altså jeg prøver, jeg prøver virkelig! 

Jeg leser første 2 settningene før de begynner å skrive om grafer, anlyser, og masse annet tull. Det er bare punchlines som får folk til å tvile på sine kunnskaper om økonomi. Det er bullshit, sales trick, gimmick! 

Boligsalget i Norge har store problemer, jeg har snakket med familie i Norge og de sier om flere som får ikke solgt bolig. Et bolig ble solgt fort mens et annet var det ikke en eneste person som kom på visning til og det er faktisk helt like boliger. De pusset opp til å få de til å se ut like bare fordi de så hvor dyrt den ble solgt. 

Videre får jeg vite at flere av venner ikke får solgt. ingen bud, svært få på visning. 

Dette er ikke bra og jeg tror faktisk bolig boblen er ferdig, den største grunnen jeg tror at boligboblen er ferdig er artikkelen på bloggen min. Bare ta og les alle artikkelen de siste 6 mnd, nesten  alt er negativt om bolig. 

Jeg skrev følgende i Januar: link

januar.jpg

Nå i dag sjekker jeg DN og dette står der: 

boligjanuar.jpg

DN - link

Jeg skal skrive spådommer for 2014 i år også men jeg regner med at det ikke blir helt riktig, det blir det aldri. Men jeg synes det er gøy å gjette. 

Her er det jeg skrev om Norge i 2013: link

Norge

Hva tror jeg om kjære Norge da? Jeg tror på lavere renter i år, jeg tror fortsatt at renta kommer til å bli kuttet. Jeg spådde det for 6måneder siden da jeg skrev at renta kommer til å bli kuttet innen 6-12måneder. Nesten 6måneder har gått, så jeg har 6måneder igjen til spådommen blir enten feil eller riktig.

Boligboblen i Norge kommer til å fortsette og jeg tror årlig vekst kommer til å ende opp på ca 4-5%, altså lavere enn nåværende nivå på nesten 8% årlig.

Det er flere og flere SKJEVøkonomer som tror på lavere vekst i boligpriser men de tror på ingen krakk. Vel de kan ikke økonomi og de skjønner ikke at krakket i boligboblen kommer og de fleste som ikke bor i Norge ser og skjønner det når du sier at prisene har økt over 400% på 20år.

Altså jeg tror 2013 blir bra for business i Norge og næringslivet kommer til å klare seg helt fint. Jeg tror på lavere vekst i boligboblen i Norge pga global recession som kan starte i slutten av året og starten av 2014.

Jeg tror at vi er fortsatt et par år unna krakk i boligboblen i Norge, kanskje 2014-2015. Jeg har ment det lenge og holder meg til det, men vi får se å time det er egentlig veldig vanskelig, siden ingen vet hvor lenge en boble vil forsette.

Det kommer til å bli morsomt å se hvor godt jeg treffer og hvordan året blir...

Det var alt for i år!

 

Jeg synes ikke at jeg traff så godt på årlig vekst, men virker som mine spådommer for krakk i 2014-2015 kan være riktige. 

Vi får vente til Januar...

Jeg skal begynne å skrive mer i 2014, beklager jeg ikke har skrevet så mye i det siste. Mye som skjer i livet og vært en del jobb.

Ha et flott 2014 år.