Uærlighet og mennesker?

Det er en ting jeg har merket veldig ved å bo i et annet land og det er at folk ljuger mye mer her nede.

Det er som om de er redde for sannheten. De finner heller på en rar historie som ikke er nære virkeligheten enn å fortelle deg det han faktisk skal gjøre som er å gå hjem og male eller noe slikt. Nei her forteller man ikke det eller at man må jobbe.

Det man gjør er faktisk å finne på en syk historie. Det kan faktisk være at huset har sunket 10 meter i jorden og det er masse arbeidere som kommer for å jobbe på huset. Masse prosjektlederen og noen fra kommunen kommer for å se over det som har skjedd.

Dette er bare en eksempel men de gjør faktisk slike ting. Jeg skjønner faktisk ikke hvorfor de gjør det?

Av å bo her nede der folk ljuger mye tenker jeg tilbake til Norge der folk flest er ganske ærlige. Men er de så ærlige som vi tror?

Nei det er de ikke. Nordmenn er faktisk ganske stille av seg og forteller svært lite personlig.

Men i det siste har jeg lagt merke til at mennesker finner på mye historier de også. De er ikke så ærlige som jeg hadde inntrykk av.

En annen stor forskjell er at nordmenn gjør det bak ryggen din så du hører ikke så mye om dette.

Jeg er ganske ærlig person av meg, jeg vil aldri prøve å lure noen eller utnytte for mitt egen vinning. Jeg vil heller jobbe hardt og lykkes. Hvis jeg ikke er flink nok så jobber jeg bare dobbel så hardt, Men jeg har skjønt at folk flest ikke er sånn, de tar snarveier og jukser for å komme til målet raskere.

Men siden jeg har fått sjokk i måten folk oppfører seg kommer jeg til å endre ting i livet som er viktig for meg slik at de ikke kan utnytte meg eller situasjonen.

Har dere opplevd lignende? Hva er deres tanker?