Folk tror det de har blitt fortalt!

image.jpg

Jeg snakket med en person her om dagen som er sjef for eget firma, han er også fra tidligere Jugoslavia. Han som mange andre mener at kommunisme fungerte i Jugoslavia og at folk flest levde godt. Jeg er sterk uenig og selvsagt svarte med å si hvordan kan et land være effektiv når alt var statlig eid? Se på Norge og hvor effektive nordmenn er i statlig sektor, se på Hellas 70% av deres økonomi er statlige bedrifter. Hvilke land i verden har kommunisme fungert? Vis til meg et land i verden som fortsatt har kommunisme og de er suksessrike? Fortell meg hvordan ditt bedrift hadde fungert om du drev det som staten der ingen kunne få sparken? 

Vel det jeg fikk som svar var at....det var annerledes mentalitet! Dette er altså svaret. Det var annerledes mentalitet! Folk likte å jobbe før, til å med i staten som er så lite effektivt at det ikke er morsomt. 

Jeg orker slett ikke mer, dette er en person som er meg svært nær og som respekterer meg og synes jeg er smart. Jeg greier ikke å ombestemme han om å se at Jugoslavia var ikke et suksessfull land og at kommunisme ikke fungerer. 

Kan noen fortelle meg hvorfor jeg engang gidder å snakke med mennesker? Hva er vitsen?

Jeg hadde virkelig ikke brydd meg om denne personen er hvem som helst, men siden jeg bryr meg veldig om personen så prøver jeg å lære han noe nytt. Men jeg ser st jeg failet. Jeg tror heller ikke at jeg kommer til å endre hans mening noen gang. Jeg bør gi opp.