Trump tar makten...

IMG_3007.JPG

Så hva forventer jeg av Trump og hva kommer han til å gjøre?

vel la oss starte med det positive. Trump er en business man og det virker som han er suksessfull innen det. Mulig at han ikke er det nå men før i tiden har han vært det.  Fra å være businessmann vet han om mange problemer med for mye byråkrati og alt for høy skatt i USA. Hvis Trump er så rik som han sier hvorfor stilte han opp for å bli president? Han trenger vel ikke dette i livet. Han kan bare flytte hvor han vil og gjøre hva han ønsker med livet sitt. Når man er såpass rik kan man gjøre hva man vil. Men kanskje han ønsker å ha på CVen sin at han er president, det er også mulig. 

Hva ille kan Trump bli som president? Vel han kan bli veldig veldig ille. Hvis han innfører skatter og avgifter på ting amerikanere importerer vil det ødelegge økonomien helt. USA importerer veldig veldig mye fra resten av verden og hvis man innfører skatter på dette vil det bare øke prisene på alt. Om de øker skattene med ca 50% vil dette bare medføre at alt blir 50% dyere i landet. Slikt er det når man ikke produserer noe som helst i landet sitt. Det samme gjelder Norge, landet våres importerer veldig mye men vi exporterer mye olje og gass til resten av verden slik at Norge ikke går med et underskudd. Så om en politiker kommer på makten i Norge og øker skatter på det vi importerer vil det bare øke prisene. Vi kan ikke akkurat effektiv dyrke bananer, appelsiner, epler osv... noe ting fungerer bedre når man importerer det. 

Men største problemet til USA er at det er veldig mange bobler i landet, aksjer, bil boblen, utdanning boblen, stats obligasjon boblen...alt dette må sprekke for at USA kan prøve å bygge opp landet sitt igjen. 

Noen av positive ting ved Trump er at han ønsker å satse på å bygge opp industrien i landet. Han ønsker å pumpe mer olje i USA, satse mer på energi og skru ned byråkratiet. Dette er gode ideer og noe USA bør gjøre i lang lang tid. 

I disse 4 årene som Trump kommer til å være president kommer vi til å se mye mer penge trykking eller QE som alle liker å kalle det. Mark my words...

Men uansett hvordan man snur på det så kommer USA til å ha en enorm krise. Etter denne krisen kan USA begynne å bygge opp landet igjen.  

Dette er det jeg mener om Trump og hans tid som president.